Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Художниці з Маріуполя відкриють свою виставку в Ужгороді

Художниці з Маріуполя відкриють свою виставку в Ужгороді

Увага! Маріуполь на межі. Так називається виставка двох художниць, які живуть і творять в цьому місті на південному сході України.

ВІДЕО ДНЯ

У спробі передати відчуття жителів прифронтової зони, свій "погляд зсередини", вони протягом року обійшли безліч місць, які змінили свій вигляд з початком бойових дій, - зазначили в прес-службі Закарпатської ОДА.

Свої роботи представлять Українцева Олена - мешканка Маріуполя, студентка Харківської Академії дизайну та мистецтв та Торкаєнко Ганна - педагог і художник з Донецька, яка вже більше року живе і працює в Маріуполі.

Реклама

Всі роботи, представлені на виставці - натурні. Для того, щоб їх створити, Олена і Ганна виїжджали на блокпости, в бойові частини, спілкувалися з людьми, малювали бійцям портрети "на згадку" - адже багатьом хотілося відправити рідним подарунок. Під час роботи вони поринули в побут військового поселення.

Це не фоторепортаж. Це художнє переосмислення навколишньої дійсності, засноване на побаченому, на особистому спілкуванні з жителями міста та бійцями, які перебувають на передовій, спроба передати їх емоції, сподівання, надії, характер.

Реклама

Ця виставка про місто. Про місто, яке вже рік на межі війни і миру, спокійного життя і військових дій."Подивіться на життя Маріуполя нашими очима", - закликають художниці.

В Ужгороді твори експонуватимуться в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. Відкриття виставки 11 вересня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно