Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні ужгородці переглядають найкращі політичні карикатури світу

Інститут світової політики привіз до Ужгорода міжнародну виставку політичної карикатури, мета якої - представити полі карикатуру як жанр та продемонструвати роботи видатних майстрів з Чехії, Польщі, України, США, Грузії, Словаччини та Угорщини як інструмент політичної дії. Виставку змонтовано просто неба у центрі міста, на одній із найзатишніших площ – Є.Фенцика.

ВІДЕО ДНЯ

Ужгород – п’яте місто після Києва, Харкова, Дніпропетровська та Одеси, де розгорнуто цю експозицію. У ній представлено кілька десятків робіт видатних світових майстрів цього популярного та, водночас, не надто шанованого сильними світу цього, жанру образотворчого мистецтва.

Експозицію складають малюнки одного з найвідоміших карикатуристів США, засновника глобального синдикату карикатуристів CagleCartoons Деріла Кейгла, володаря кількох професійних премій, чиї роботи залюбки вміщують провідні видання, нашого співвітчизника Олега Смаля, найповажнішого польського карикатуриста, автора понад 15 тисяч ілюстрацій Анджея Млєчка, найоригінальнішого чеського художника-ілюстратора, автора малюнків до видання Respekt Павла Рейзенауера, визнаного угорського майстра Чобо Варги, найвідомішого політичного карикатуриста Словаччини, який нині працює у газеті SME – Мартіна Шутовца, відомого грузинського майстра Георгі Гемезардашвілі.

Реклама

Тематика робіт відображає актуальні питання нашого сьогодення – загарбницьку політику Росії щодо України та Грузії, глобалізацію світу, корупцію як явища, котре присутнє тією чи іншою мірою в кожній країні, екологічні проблеми. Як твердять організатори виставки, одним з ключових чинників цього проекту є об’єктивність, а вибір карикатур відображає політичний погляд на сьогочасні суспільні проблеми.

Цей проект продовжує традицію щорічних виставок політичної карикатури, історія яких сягає 2010 року. Вона подолала 27800 км та побувала у 24 містах «Вишеградської четвірки» і Грузії. За сприяння «небесної канцелярії», яка дарувала цими днями Ужгороду чудову сонячну погоду, її радо відвідують сотні містян, котрі звикли у вихідні дні знаходити час і для інтелектуальної поживи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно