Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбулась прем’єра вистави "Колесо жіночої долі"

В Ужгороді відбулась прем’єра вистави "Колесо жіночої долі"
ВІДЕО ДНЯ

29 жовтня в театральному залі Ужгородського коледжу культури і мистецтв відбулася прем’єра вистави "Колесо жіночої долі", присвячена 170-річчю від дня народження видатного письменника, драматурга та актора, корифея українського побутового театру Івана Карпенка-Карого. 

Тематика вибрана не випадково, адже жіночій долі літератор присвятив чимало роздумів і, в наслідку, творів. Мати, сестра, наречена, невістка, дружина, донька – Жінка... Кожна з них несе на собі тягар моральної відповідальності за благополуччя рідних та близьких людей, та часто залишається сам на сам із власними проблемами та складними життєвими обставинами: від звичних побутових негараздів до більш глобального й, подекуди, нездоланного явища – соціальної нерівності. Найбільш гостро ці питання порушені в драмах "Наймичка" та "Безталанна", – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Свою постановку викладач режисерських дисциплін, голова циклової комісії видовищно-театралізованих заходів коледжу Оксана Шип побудувала на фрагментах із кількох творів Івана Карпенка-Карого. Крім ушанування ювілею класика, на думку постановника, ця вистава є і чудовою нагодою для студентів повправлятись у сценічній майстерності на чи не найяскравішому матеріалі у вітчизняній драматургії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно