Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відкрилась виставка "Prima Terra"

В Ужгороді відкрилась виставка "Prima Terra"

Днями у галереї “Ужгород” відкрилася виставка кераміки “Prima terra”. До експозиції ввійшло понад 50 творів митців нашого краю, Львова та Києва.

ВІДЕО ДНЯ

Серед них майстри щонайменше трьох поколінь, що надзичайно збагачує тематичну палітру виставки, репрезентує безмежні технологічні та технічні можливості кераміки. Тут є роботи Людмили Аверкієвої, Мирослави Росул, В’ячеслава Віньковського та інших майстрів, виконані в традиційних техніках, що пройшли випробування часом, а також – молодих, проте сміливих і досвідчених експериментаторів, які далеко виходять за всі усталені норми і рамки. Примітно, що у виставці також взяли участь керамісти Львова та Києва, зокрема, Оксана Липа, Тамара Береза та Олеся Дворак-Галік. Їхні витвори цілком гармонійно вписуються до експозиції й зовсім не ламають її, що свідчить про міцні культурно-мистецькі зв’язки та спорідненість майстрів, а також про певну уніфікацію сучасного мистецтва кераміки.

Подивувала робота відомого й талановитого гончара краю Олександра Дворака, який репрезентував “бабу”, виконану в модерному стилі, таким чином ніби кидаючи своєрідний виклик майстрам і показуючи нові грані свого таланту.

Реклама

Цікаве вирішення теми продемонстрував своєю роботою “Екстраверт” молодий ужгородський майстер Олег Токар.

Фігуративна тематична композиція Олександра Сопільняка занурює нас у недалеке радянське минуле.

Реклама

Загалом у виставці взяли участь понад 20 художників-керамістів. Серед них Ната Попова, Наталія Грабар-Борецька та Ярослав Борецький, Тетяна Рєзнікова, Андріана Куруц, Олександр Сопільняк, Інна Йолтуховська, Віра Томашевська, Юлія Єгорова-Рогова та інші.

Відомий й авторитетний майстер В’ячеслав Віньковський відзначив, що незважаючи на досить слабку матеріально-технічну базу молодих майстрів-керамістів Закарпаття, вони продемонстрували високий рівень майстерності.

Організатором та ініціатором проведення виставки виступила Мирослава Росул, голова секції декоративно-прикладного мистецтва Закарпатської організації Національної спілки художників України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно