Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Письменник Олексій Чупа представив роман-антиутопію "Акваріум" ужгородським читачам

Письменник Олексій Чупа представив роман-антиутопію "Акваріум" ужгородським читачам

Письменник Олексій Чупа представив роман-антиутопію "Акваріум" ужгородським читачам

8 грудня в Закарпатській обласній науковій бібліотеці відбулася презентація нової книги донецького письменника Олексія Чупи «Акваріум». Автор визначає жанр свого твору як антиутопію.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед Олексій Чупа розповідав про себе: студентські роки на філологічному факультеті, одруження та перші літературні спроби. Всього написав 7 творів, з яких видані наразі 4, останній – «Акваріум». Відтак перейшов до історії виникнення задуму роману, – зазначає Медіацентр УжНУ.

Олексій каже, що важливу роль зіграли політичні події в Україні та Білорусі. «Антиутопіями вважають історії про системи та маленьких людей в їх всередині. Автори переважно пишуть про героїв, які намагаються протистояти, а я в цій книзі розповів про того, хто керує цією системою». Окрім політики, вплинув на створення книги й випадок з власного життя – якось дружина запропонувала купити додому акваріум, на що отримала ствердну відповідь у стилі «А чом би й ні?».

Реклама

Присутні цікавилися політичними поглядами гостя, думкою про нинішній уряд та ситуацію в Україні. На питання про ставлення до російськомовнїй культури відповів так: «Мова завжди є тільки інструментом – головним є те, що ти хочеш донести читачеві». Сам автор пише двома мовами, улюбленим письменником називає Михайла Булгакова.

На завершення письменник зачитав кілька віршів зі збірки «Кома», свого попереднього видання, та підписав новенькі книги гостям презентації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно