Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Закарпатський облмуздрамтеатр подарував маленьким глядачам виставу "Лускунчик"

Закарпатський облмуздрамтеатр подарував маленьким глядачам виставу "Лускунчик"

Закарпатський облмуздрамтеатр подарував маленьким глядачам виставу "Лускунчик"
Виставу колектив приурочив до різдвяних свят
ВІДЕО ДНЯ

27 грудня на сцені Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Шерегіїв представили популярну різдвяну казку німецького письменника Е.Т.А.Гофмана "Мишачий король або Лускунчик". Спільне творіння режисера Олександра Саркісьянца, плеяди талановитих акторів, хореографів, музичних оформлювачів та художників-декораторів театру подарувало глядачам незабутнє враження: улюблена історія, в якій є і чари, і чвари, і таке бажане для всіх торжество добра – втілена яскраво та змістовно.

Як розповів під час традиційної післяпрем’єрної прес-конференції директор театру Василь Марюхнич, постановка цікава вже тим, що режисер запропонував авторське прочитання казки – за Е.Т.Гофманом, адже, здебільшого, твір відомий завдяки балету П.Чайковського, в основу якого покладено сценарій, що написаний за довільним французьким перекладом О.Дюма й дещо відрізняється від оригіналу. Центральним же в постановці Олександра Саркісьянца є не музично-танцювальне наповнення, а, власне, сюжет казки.

Реклама

Щоправда, і хореографічної пластики у виставі не бракує – її, приміром, майстерно втілила Єлизавета Неглядюк, котра виконала роль зловісної королеви Мишильди. Це друга помітна роль талановитої херсончанки, котра якісно поповнила акторський склад облмуздрамтеатру влітку цьогоріч. Досі дівчина вже приміряла на себе драматичний образ Варки в постановці Василя Шершуна "Про що плачуть верби?..", втім, як виявилося, роль Мишильди, підступної і кумедної водночас – акторці вдалася не гірше. Сама ж артистка зізнається: перевтілюватись на сцені в найрізноманітніші амплуа для неї – неабияке задоволення, крім того, саме ця роль дала можливість проявити себе як сучасного артиста, для якого, переконана Єлизавета, важлива "синтетичність" – здатність доповнювати акторську гру танцювальними чи вокальними навичками, – інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

Стовідсотково виклалась на сцені і артистка балету Світлана Тазінгер, котра працює в театрі більше 10-ти років. Артистка зіграла відразу дві ролі – Луїзи та принцеси Пірліпат. З досвіду матері 6-річної доньки, актриса добре знає, що вистава для дітей повинна бути цікавою, феєричною і динамічною, а ще – не затягнутою в часі, адже увагу малечі затримати непросто. За всіма критеріями, прем’єра, як помітила артистка, задовольнила не лише малих глядачів, а й дорослих шанувальників театрального мистецтва. Тож закриття року слід вважати успішним.

Реклама

Що ж до року прийдешнього – колектив найбільшого театру краю має чимало планів, зважаючи, хоча б, на те, що 2016-ий – ювілейний рік для облмуздрамтеатру. Святкувати свою 70-ту річницю шерегіївці планують 27-го березня (Міжнародний день театру), та передуватиме знаковій даті ще один ювілей – 29 січня своє 60-річчя відзначатиме художній керівник театру Василь Шершун. А оскільки справжній артист, як то годиться, у власне свято любить влаштовувати свято і для своїх шанувальників – режисер представить глядачам давно обіцяну музичну комедію "Пригоди бравого вояка Швейка". Прем’єра запланована на 31 січня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно