Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відкрилась виставка робіт з дерева Костянтина Ковгана

В Ужгороді відкрилась виставка робіт з дерева Костянтина Ковгана

29 грудня напередодні новорічних свят в Ужгородській міській бібліотеці відкрилася виставка з художньої обробки дерева "Життя втілене в дереві", автором якого є Костянтин Ковган.

ВІДЕО ДНЯ

Робота з деревом потребує тісного контакту з природою, уважності та спостережливості, а в талановитих руках митця дерево стає справжнім витвором мистецтва. Багата і щедра талантами наш край. Один з таких талантів – це Костянтин Олегович Ковган, який народився в Ужгороді, – інформує бібліотекар Ужгородської ЦМБ Андріана Гузак. 

Закінчив Ужгородське ПТУ № 6, Ужгородський коледж мистецтв ім.. А.Ерделі,Закарпатський художній інститут. З 2008 року працює методистом в Обласному організаційно-методичному центрі культури. Бере участь у Міжнародних фестивалях з декоративно -прикладного мистецтва, організовує виставки робіт майстрів народної творчості Закарпаття як в Україні так і за кордоном. Отримав Подяку від Міністерства культури та нагороджений Дипломами за участь у виставках та популяризацію декоративно-прикладного мистецтва. 

Реклама

Як розповідає автор, це друга його персональна виставка. Митець також займається живописом, але до душі йому ближче декоративно-прикладне мистецтво. Саме в 15 років він вирішив займатися цим видом творчості. Його першим наставником був Фуд Михайло Петрович – учень народного художника, скульптора-різьбяра Василя Свиди. Під впливом натхнення усі свої почуття він втілює в дереві. "Кожне дерево неповторне і універсальне, кожен брусок, сучок, гілочка унікальні за своєю природою, у кожного з них своя історія і я надаю їм друге дихання у своїх роботах", – розповідає автор.

Експозиція налічує 27 робіт, які були зроблені за 2014-2015 роки. Ця виставка свідчить не тільки про природні здібності, розвинутий естетичний смак, але й про нестандартне мислення і високий рівень професійної майстерності.

Реклама

На відкритті виставки був присутній представник від влади –начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородського міськвиконкому Євген Володимирович Бобров, який привітав автора з відкриттям виставки у міській бібліотеці, підкресливши особливе чуття декоративності. А відомий закарпатський скульптор-монументаліст,член національної спілки художників України Василь Олашин відмітив високий професійний рівень майстерності. З музичним подарунком привітала автора співачка Мирослава Копинець.

Вироби з дерева відомого ужгородського майстра свідчать про невмирущість традицій художньої обробки дерева, про гармонію і красу цього матеріалу і людської праці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно