Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті яскраво стартував проект "Все Закарпаття читає дітям"

На Закарпатті яскраво стартував проект "Все Закарпаття читає дітям"
ВІДЕО ДНЯ

У краї стартував соціокультурний проект "Все Закарпаття читає дітям" – в рамках започаткованого Центром дослідження літератури для дітей та юнацтва проекту "Вся Україна читає дітям" і за підтримки управління культури Закарпатської ОДА.

Мета проекту – пропагувати сучасну українську літературу, раннє читання серед дітей та єднання за книгою батьків і їхніх чад. До цього щомісяця в рамках проекту закликатимуть відомі представники різних сфер життя Закарпаття (і не тільки), приходячи до різних дитячих аудиторій та читаючи малечі книги, – йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Першими слухачами нині стали більше сотні учнів початкових класів із десяти навчальних закладів Ужгорода. На сцені обласного театру ляльок дітям представили насичену просвітницько-розважальну програму. Вичерпно та цікаво про сам проект розповіли його керівники – представник Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті, письменниця Галина Малик та начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба. Опісля – відбулась власне читальна частина. Планувалося, що з книгою "Різдвяний песик" дітей познайомить сам автор, однак, із об’єктивних причин, Олександр Гаврош не зміг завітати на захід і передав приємну місію акторові "Бавки" Миколі Карпенку. Що й казати, артист із завданням упорався, адже не просто читав, а й за допомогою голосу кумедно перевтілювався у героїв оповідання.

Читанням участь артистів "Бавки" не обмежилась: наостанок новорічно-різдвяних свят лялькарі порадували малечу чудовою тематичною інтермедією "Справжня піратська історія".

Реклама

Опісля вистави на сцену, певно, вже востаннє в цьому сезоні, вийшли казкові герої Дід Мороз і Снігуронька та з допомогою ведучих свята (працівників обласної бібліотеки для дітей та юнацтва) й охочих із залу – провели жеребкування, за результатами якого визначено подальшу черговість навчальних закладів-учасників проекту "Все Закарпаття читає дітям". Зокрема, до першої трійки ввійшли ЗОШ №1, ЗОШ №2 та ЗОШ №10 м.Ужгород.

На завершення свята учасникам проекту вручили подарунки від управління культури Закарпатської ОДА: представникам навчальних закладів – комплекти книг сучасних українських авторів, а дітям – сувеніри проекту (закладки для читання).

Відкриття – відбулось! А вже в лютому, як і зазначено, учасниками проекту стануть учні Ужгородської ЗОШ №1. Зустріч, відтак, буде більш камерною, але не менш цікавою та корисною для дітей, – обіцяють організатори. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно