Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В обласному центрі відбудеться низка заходів, присвячена пам’яті митця Золтана Баконія

В обласному центрі відбудеться низка заходів, присвячена пам’яті митця Золтана Баконія

В обласному центрі відбудеться низка заходів, присвячена пам’яті митця Золтана Баконія

28-29 січня низкою наукових і мистецьких заходів в обласному центрі вшанують постать визначного педагога та митця, фундатора позашкільної художньої освіти на Закарпатті Золтана Баконія – з нагоди 100-річчя від дня народження.

ВІДЕО ДНЯ

Учитель із великої букви, Золтан Баконій заснував студію образотворчого мистецтва в Ужгороді, якою керував 43 роки. Натхненною працею посвятив тисячі дітей і підлітків у світ прекрасного, з них майже 400 учнів понесли вишкіл талановитого наставника в професійне мистецтво. Також свій багатий педагогічний досвід Золтан Баконій залишив у об’ємній спадщині з теоретичних праць і понад 300 публікацій в періодиці, – інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

"Золтан Баконій і закарпатська школа живопису ХХ століття: мистецько-педагогічний та загальнолюдський виміри" – під такою назвою відбудеться Міжнародна науково-практична конференція, присвячена внеску діяча в розвиток образотворчості на Закарпатті й принагідно – проблемам історії і сучасного розвитку художньої освіти в краї та Україні загалом.

Реклама

Отож, 28 січня відбудеться заїзд учасників, яких, до слова, очікують близько сотні, – це гості з закордону, провідні вітчизняні науковці та молоді дослідники. Для учасників організують екскурсію культурними цікавинками Закарпатської столиці.

Наступного ж дня, 29 січня, о 10:00 в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН" стартує власне науково-практична конференція, яку врочисто відкриють керівники обласних департаменту освіти і науки й управління культури, представники Закарпатського художнього інституту, а також – "ПАДІЮНа", де, до слова, нині активно продовжують справу Золтана Баконія і під його ім’ям ведуть студію образотворчого мистецтва.

Реклама

Після вітання учасників відбудуться пленарне та секційні засідання конференції, які завершаться о 16:45 підведенням підсумків і прийняттям резолюції.

Крім того, о 17:00 там само відкриють виставку робіт колишніх студійців Золтана Баконія, а на завершення святкової програми о 17.30 відбудеться круглий стіл за темою "Згадуючи Золтана Баконія..." та перегляд біографічної кінострічки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно