Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У приміщенні Закарпатської ОДА художники краю представили найкращі роботи

У приміщенні Закарпатської ОДА художники краю представили найкращі роботи

У приміщенні Закарпатської ОДА художники краю представили найкращі роботи
ВІДЕО ДНЯ

Добірку, яка презентує поступ крайового малярства за останнє 20-річчя, нині представили у фойє будівлі ОДА. Це твори, за які митцям у різні роки присуджували найвищу обласну галузеву нагороду – премію ім. Й.Бокшая та А.Ерделі.

Серед експонованого – як полотна корифеїв: Василя Габди, Антона Шепи, Юрія Герца, Володимира Микити, В’ячеслава Приходька й інших, так і роботи молодшої творчої генерації, зокрема, Василя Свалявчика, Антона Ковача, Володимира Павлишина, Олександра Громового, Владислава Габди, Бориса Кузьми. Останній під час відкриття виставки зауважив, що це – лише частина робіт лауреатів, а повну колекцію найкращих творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва незабаром планують представити і у вигляді каталогу. "Видання потребує додаткових коштів, які, сподіваємось, виділять уже на наступній сесії облради. Можливо, ця виставка посприяє прийняттю правильного рішення, – каже Борис Кузьма. – Основна ж її мета – репрезентувати численним працівникам і відвідувачам головної будівлі краю доволі представницьку підбірку та, водночас, підтримати ідею відродження традиції проведення мистецьких заходів у цих стінах, як то було в 30-их роках минулого століття", – інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Крім того, голова обласної організації НСХУ анонсував, що в рамках 70-річного ювілею, який осередок відзначатиме цьогоріч, в області найближчим часом планується ще чимало цікавих заходів. 

Нинішня ж виставка триватиме до середини березня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно