Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбулась виставка робіт жінок-художниць

В Ужгороді відбулась виставка робіт жінок-художниць
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, назустріч Міжнародному дню жінок тематичну виставку робіт представили 22 крайові художниці, серед яких Надія Пономаренко, Людмила Корж-Радько, Олена Кондратюк та інші імениті мисткині, а також – окремі представниці обдарованої творчої молоді.

Під час урочистого відкриття керівник обласної організації НСХУ зазначив: як подарунок, колегиням надано виставкові площі галереї "Ужгород", аби в ці святкові дні познайомитись із творчістю закарпатських художниць змогло якомога більше мешканців і гостей міста. В свою чергу, каже Борис Кузьма, й самі авторки не забарилися з дарунком – для своїх шанувальників, представивши якісну та настроєву підбірку. Тут і традиційні мальовничі весняні пейзажі, ошатні натюрморти, чуттєві портрети, філософські візії сакральної тематики, абстракції, надиво різні за формальним втіленням і емоційним навантаженням, – інформує Управління культури Закарпатської ОДА. 

Реклама

Згадав керівник і про те, що нині спілчанський осередок налічує 102 членів, із яких третина – жінки. Й хоча життя зобов’язує кожну віддаватись роботі, родині, рутині, світу речей, усе ж – вони знаходять можливість і натхнення для творчих шукань та звершень, активно демонструють власний творчий поступ на численних виставках і якісно підтримують мистецьку репутацію Закарпаття.

Виставка діятиме без вихідних (окрім звичного для галереї – понеділка) до 15 березня, після чого експонують полотна народного художника України Василя Скакандія – з нагоди 75-річчя від дня народження митця, яке, до слова, сповнилося нині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно