Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді триває фестиваль «Березневі коти»

В Ужгороді триває фестиваль «Березневі коти»
Фото: Оксана Штефаньо
ВІДЕО ДНЯ

25 березня в неформальній галереї «Коридор» презентували проект «Книга» (артбук).

Цим заходом, власне, й відкрили в Ужгороді триденний артфест «Березневі коти», – зазначає Karpat Art.

Реклама

Книгу, яка має солідні розміри (80 x 60 см), встановили на стіл із білою скатертиною. Але от пробратися до неї, щоб погортати, було зась. Навіть за кілька хвилин до відкриття біля новинки вже «роїлися» бажаючі. Така ситуація спостерігалася і впродовж всієї урочистої частини.

Не дивно, бо ідея нова для Закарпаття. У книзі підшиті роботи художників, фотографів, твори поетів. Всього 88 сторінок, але між заповненими сторінками є й порожні, бо так забажав дехто із авторів, а чийсь витвір зайняв і по дві сторінки, розповідає куратор проекту «Книга», художник Петро Ряска (ініціатор Руслан Тремба). 35 закарпатських митців, решта – з України, є із-за кордону (Польщі), ті, хто вислали оригінали робіт.

Реклама

Організатори зазначають, що «сторінка книги є окремим твором та цільною неподільною композицією в сукупності з іншими сторінками артбуку. А кожен аркуш є об’єктом-оригіналом , візуально-інформативною презентацією учасника та його ідеї». Чого тут тільки нема – і фотоколажі, і композиції із заплямованих кров’ю бинтів, а також із білих порожніж конвертів, намальовані сідниці, ноги. Аркуші у книзі також із різного матеріалу. Тому хочеться досліджувати ще й ще, відчувати кожну роботу на дотик.

Враження, що ти «гортаєш» виставку. Цікаво було спостерігати за реакцією «дослідників» артбуку – хтось вправно відгадував авторів за мистецьким почерком, а хтось натхненно шукав прізвище художника чи поета у списку, який розташували поруч із книгою (за номером сторіки у книзі). Загалом, робили це групами, а тому сторінки книги були перегорнуті у цей день по кількасот разів. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно