Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Танці, співи, сватанки: як Москаль на закарпатському весіллі гуляв

Танці, співи, сватанки: як Москаль на закарпатському весіллі гуляв

Геннадій Москаль став головним сватом на весіллі двох жителів села Німецька Мокра Тячівського району та села Колочава Міжгірського району. Ці села вперше сполучили між собою дорогою через гори. Шлях між селами став коротшим у сотню разів. Раніше аби потрапити з одного села в інше треба було робити гак у 160 кілометрів. Тепер ця відстань складає 8 кілометрів. Ремонт шляху посприяв одруженню 2 молодих людей: Володимира Марковича та Маряни Дацюк. На їхньому весіллі в селі Колочава провели фестиваль. Запрошували всіх бажаючих.

ВІДЕО ДНЯ

"Колись ми були в Чехії на подібному фестивалі. Там справді одружуються молоді люди, а на їх весіллях проводять фестивалі. Усі бажаючі можуть подивитись на традиції, відчути атмосферу свята. Тоді пообіцяв, що такі фестивалі з’являться на Закарпатті", – сказав Москаль.

Нареченого кіньми забирали з Німецької Мокри. Гостей зустрічали німці, мадяри, а потім солдати російської армії. Так організатори намагалися показати усі народи, які проживали на тій території. При в’їзді у село молодої зустрічали євреї. Пропонували молодому курку і яйця замість молодої.

Реклама

Гостей пригощали традиційними карпатськими стравами – ріплянкою (картопляним пюре з кукурудзяною крупою), дзямою – (суп на м’ясному бульйоні приправлений сметаною та кукурудзяною мукою), мелайним хлібом (хліб з кукурудзяного борошна). Подарували їм віз приданого.

"Насправді наше весілля буде 10 листопада. Воно буде в класичному стилі. Гостей також буде багато, аж 650 людей. З нареченою Мар’яною познайомились на дискотеці, зустрічалися 5 років", – розповів Володимир.

Реклама

Москаль подарував молодій родині сертифікат у будівельний магазин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно