Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді презентуватимуть художні роботи Спиридона Павленка

В Ужгороді презентуватимуть художні роботи Спиридона Павленка

4 листопада в одному із виставкових залів Закарпатського музею народної архітектури та побуту в Ужгороді урочисто відкриють виставку робіт члена Національної спілки художників України Спиридона Павленка.

ВІДЕО ДНЯ

У ході заходу буде презентовано живопис митця. 

Спиридон Павленко народився 18 березня 1953 року в Одеса в сім’ї інженера-будівельника. Навчався у школі, відвідував гурток малювання в обласному Будинку піонерів. Після закінчення працював у сувенірній артілі різбярем по дереву. З 1983 по 1993 рік працював у монументальному цеху Художнього фонду м. Одеса.

Реклама

Працюючи з видатними митцями, навчався у них живопису. Займався індивідуально в майстернях Леона Курлянда, Євгена Погорецького. З 1988 року почав брати участь у групових виставках. Відтоді все його життя пов’язано із живописом. У 1993 році відбулася перша персональна виставка в конференц-залі Одеського національного державного інституту курортології.

Мав до двох десятків персональних виставок, разів брав участь в обласних та республіканських виставках. Здійснюючи проект “Гори і море”, організував 12 пленерів у горах Закарпаття та на узбережжі Чорного моря.

Реклама

Працює як художник-монументаліст та в техніці станкового живопису. Роботи знаходяться в приватних колекціях та галереях в Україні та за кордоном.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно