Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді розпочало свою роботу "Таємне міністерство"

В Ужгороді розпочало свою роботу "Таємне міністерство"

В Ужгороді стартував новий амбіційний проект, який прагне розповісти всьому світу про магічне місто над Ужем. Проект «1001 World Memories» показує Ужгород – світовою столицею міні-пам’ятників. Сама ідея реалізовується в рамках стратегії «Ужгород – без кордонів». 

ВІДЕО ДНЯ

А вже сьогодні стало відомо, що в місті розпочало свою роботу Таємне міністерство. Перший офіційний документ Міністерства – заяву, знайшли в Будапешті біля міні-скульптури мультиплікаційного героя Кукоца. У Міністерстві стверджують, що даний міні-пам’ятник – це побратим  ужгородського, який перебрався до столиці Угорщини з набережної Ужгорода, – повідомляє прес-служба "Міста без кордонів". 

Наводимо повний текст знайденої заяви: 

Реклама

«У 1965 році  в Ужгороді свою персональну виставку представив український майстер мікромініатюри Микола Сядристий (автор «підкованої блохи»). Життя у нашому місті надихнуло його на створення нових мікромініатюр і написання легендарних книг про таємниці мікротехніки. Адже ще наприкінці IX ст. в Ужгороді  було встановлено перші міні-пам’ятники, які таємниче зникли. Існує версія, що саме їх легендарний князь Лаборець намагався врятувати, коли війська Арпада вторглися до Верхнього Потисся. За легендою, збройний загін князя було розбито, самому ж Лаборцю вдалося втекти, але згодом він потрапив у полон і був убитий біля річки, яка відтоді отримала назву Лаборець. Сьогодні міні-пам’ятник легендарному князю Лаборцю нагадує про ті часи, це історія справжнього феномену. 

Ужгород – найменший обласний центр України, але він вміє об’єднувати весь Світ. 12 європейських столиць ближче до нас ніж Київ! Світ такий великий, а міні-пам’ятники Ужгорода такі маленькі – це дозволить відобразити ще багато цікавих ідей. Саме з цією метою ми утворили Банк ідей, які будуть реалізовуватися митцями цеху «Public Art Factory». 

Реклама

Вся діяльність нашого Таємного міністерства спрямована на перетворення Ужгорода на світову столицю міні-пам’ятників. Далі буде…». 

До проекту приєднуються митці, підприємці, громадські діячі.

Найближчим часом чекаємо на нові повідомлення від Таємного Міністерства.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно