Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Оноківцях відсвяткували 10-річчя від заснування народного вокального ансамблю «Карпатські голоси»

У Оноківцях відсвяткували 10-річчя від заснування народного вокального ансамблю «Карпатські голоси»

У Оноківцях відсвяткували 10-річчя від заснування народного вокального ансамблю «Карпатські голоси»
ВІДЕО ДНЯ

Цьогорічне свято весни та краси в селі Оноківці співпало з  першим чудовим ювілеєм – 10-річчям від заснування народного вокального ансамблю «Карпатські голоси» (керівник Йосип Черевко, акомпаніатор Михайло Рибалко) і підведенням підсумків проробленої роботи Оноківського сільського клубу – звітним концертом  художньої самодіяльності.

Отож, святкування відбулося 4 березня ц.р. в приміщенні клубу.

Реклама

Ювіляри, як завжди, порадували присутніх своїм чудовим виконанням. Хочеться наголосити, що  в репертуарі ансамблю близько 50 композицій, серед них: військові і стрілецькі, українські, закарпатські, русинські та словацькі народні пісні… Колектив добре знаний у області, неодноразово нагороджувався дипломами та відзнаками різних ступенів, а у вересні минулого року представляв Закарпаття у місті Брест, що у Білорусії, де отримав Подяку від консула України Олександра Мисика. До речі, ця поїздка відбулася за підтримки сільської ради, районного керівництва та Івана Баранчика – народного депутата України ІІІ скликання, колишнього Генерального консула України в Бресті, який також є учасником ансамблю.

З нагоди ювілею та за багаторічний вклад в розвиток культури  району колектив «Карпатських голосів» було нагороджено Подякою районного відділу культури Ужгородської РДА. Начальник відділу Марія Котляр подякувала хористам за плідну працю та побажала й надалі працювати з таким же ж юнацьким  запалом та завзяттям. Також були відзначені і колишні учасники ансамблю. На жаль, деякі з них уже залишили цей світ і відійшли у кращий, але навіки залишаться у людських серцях і спогадах. Тож хвилиною мовчання була вшанована їх світла пам’ять…

Реклама

Теплими словами з побажаннями подальшого творчого росту, міцного здоров’я та усіляких гараздів поздоровили ювілярів діючий Оноківський сільський голова Павло Машіка та почесний голова села Євдокія Мудрі-Кості, а також привітали присутніх представниць прекрасної статі з наступаючим святом.

Пісенні привітання для колег прозвучали від учасниць вокального ансамблю «Марічка» Оноківського сільського клубу (керівник Марія Гричушенко), які серед інших композицій виконали «Щастя вам» і «Ювілейна», студенток Ужгородського коледжу культури і мистецтва, а також юних дарувань Віки Желізняк та Ніки Черняк. А учасниця гуртка художнього читання клубу Наталка Вербич продекламувала вірш «Дві душі».

А ще вітання ювілярам надійшли від талановитих діток з дитячого хореографічного колективу «Сонечко», під керівництвом Наталії Ковач, які виконали постановки «Український народний танець» та «Циганський», де проявили не тільки свою танцювальну майстерність, а й справжні акторські здібності. Виступали дітки у нових костюмах, які були закуплені сільською радою і саме прибули від виробника.

Реклама

Звучали на святі і різноголосі народні музичні інструменти – це подарунок нашим іменинникам від самобутнього фольклорного ансамблю «Маки» (керівник Валентина Вігула).

Родзинкою свята стало виконання фіглярської пісні народним артистом України, провідним солістом обласної філармонії Петром Матієм,  оскільки місцеві глядачі не змогли відпустити одного із найвідоміших і найдосвідченіших співаків Закарпаття без пісенного подарунку. Не щодня ж у селі бувають такі гості…

Оскільки святкування ювілею співпало з підтвердженням колективом звання «народного», у залі були присутні  й члени атестаційної комісії, які підсумували, що вокальний ансамбль «Карпатські голоси» вкотре довів свою майстерність і високий рівень та  дійсно заслуговує свого статусу, оскільки його вклад у розвиток пісенної культури не тільки села, але й району та області в цілому є беззаперечним.

До речі, ведучими свята були майбутні артисти, студенти 4 курсу УККМ, які майже місяць проходили виробничу практику при нашому клубі. Така тісна співпраця відбувається вже не вперше і є позитивним досвідом як для молоді, так і для старшого покоління, адже молодість у  поєднанні з мудрістю є великою рушійною силою.

Наостанок присутні обмінялися словами вдячності. Подякували й сільському голові та спонсорам, які у такий нелегкий час підтримують розвиток культури у селі, і, за традицією, вечір завершився спільним виконанням «На многая і благая літ», яке підхопив весь зал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно