Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді представили добірку акварельних робіт українських та словацьких художників

В Ужгороді представили добірку акварельних робіт українських та словацьких художників

В Ужгороді представили добірку акварельних робіт українських та словацьких художників
ВІДЕО ДНЯ

24 березня у галереї "Ужгород" представили добірку акварельних робіт закарпатських образотворців, членів Національної спілки художників України Бориса Кузьми, Людмили Корж-Радько, Василя Скакандія, Петра Фелдеші та митця зі Словаччини Андрія Смолака.

"Назву "4+1" можна розглядати по-різному: четверо українців і словак, або ж четверо авторів-чоловіків та одна художниця", – зазначив під час відкриття виставки Борис Кузьма. За словами голови обласної організації НСХУ, крім дарування естетичної насолоди відвідувачам, експозиція має і більш далекоглядну мету – відродити у крайових митців інтерес до техніки акварельного живопису, художні можливості якої нині дещо недооцінюють, і дарма. Для ще більшої переконливості орієнтовно у серпні-вересні митці планують провести велику обласну виставку винятково акварельних творів, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Привітала учасників експозиції начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Вікторія Фролова, наголосивши, що творче добросусідство щодалі частіше знаходить прояви у цікавих проектах. "Щотижня в краї відбуваються спільні заходи зі словаками, угорцями, поляками, іншими нашими сусідами, і це є доказом того, що культура та мистецтво зближують наші народи, що талановиті люди, професіонали завжди знайдуть однодумців для втілення своїх задумів, варто лише робити кроки назустріч, шукати точки дотику".

У свою чергу словацький гість і учасник виставки Андрій Смолак шанобливо відгукнувся про закарпатських митців. Колега та приятель, власник арт-галереї у м. Сніна вже 20 років творчо взаємодіє з закарпатцями, організовуючи виставки та пленери обабіч кордону. Каже, що мистецтво сусідів вельми зацікавлює і глядачів, і колекціонерів. Відтак, Андрій Смолак висловив намір представити цю виставку також у Словаччині.      

Реклама

У галереї "Ужгород" експозицію можна оглянути впродовж майже двох тижнів, після чого художники привітають містян і гостей краю традиційною великодньою виставкою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно