Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Остап Ступка завітав до Ужгорода

Остап Ступка завітав до Ужгорода

У неділю фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури» подарував ужгородцям можливість побачити на сцені відомого актора Остапа Ступку. (Уперше в Ужгороді він побував ще у 1980-х роках на зйомках фільму «Жменяки»). 

ВІДЕО ДНЯ

Разом із колегою Дмитром Рибалевським Остап Ступка зіграв філософську виставу «На полі крові» за твором Лесі Українки, яка щомісяця йде на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

«Поле крові» – це клаптик землі, що куплений за 30 срібняків. У центрі твору Лесі Українки – притча про Юду, який долає шлях від любові до Ісуса та беззастережної віри в його вчення до розчарування, зради.

Реклама

Після чудової гри, складного тексту за біблійним сюжетом, який артисти адаптували, Остап Ступка звернувся до глядачів на камерній сцені муздрамтеатру:

«Своєю роботою ми намагаємося трішечки доторкнутися до тих проблем, які порушила Леся Українка свого часу, на текст якої було накладено анафему. Церква не сприйняла цю драму. П’єса написана 1909 року. У нас прем’єра відбулася 2009 року, рівно через 100 років. Але ми із задоволенням граємо цю п’єсу, бо вона – безсмертна. Театральне мистецтво може ставити запитання, але ніколи не буде на них відповідати. І ми як актори теж ставимо собі запитання, але не знаємо правильної відповіді. Бо в кожного –  своя правда. І в Юди (ви сьогодні це побачили) є своя правда. І поки людство будуть хвилювати ці речі, мистецтво буде безсмертне, бо воно буде завжди ставити вічні запитання.

Реклама

Я хотів би, щоб ми з вами підіймали планку українського театру до високих вимог, тому що ми дуже талановита нація.

 Я вам дякую за чудовий прийом. Бо це дуже важливо. Разом ми підіймаємо український театр у Києві, Ужгороді чи Луцьку».

Після виступу очільник управління культури Закарпатської ОДА Вікторія Фролова, заступник голови Ужгородської міської ради Олександр Білак, керівництво театру вручили гостям подарунки та статуетку-символ фестивалю – переплетіння двох сакур із маскою.

Реклама

Театральний фестиваль триватиме ще три дні –  до 26 квітня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно