Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Учасники "Срібного мольберту" вже обрали собі локації для конкурсних завдань

Учасники "Срібного мольберту" вже обрали собі локації для конкурсних завдань

Учасники "Срібного мольберту" вже обрали собі локації для конкурсних завдань

25 квітня з самого ранку до Ужгорода прибули півсотні учасників ІІ-го Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт». Вони вже встигли познайомитися із містом та обрати собі локації, які малюватимуть  під час конкурсу. 

ВІДЕО ДНЯ

Про цікаві місця, архітектурні пам’ятки й древню історію міста над Ужем під час екскурсій розповідали учасникам конкурсу досвідчені краєзнавці Федір Шандор, Іван Небесник (молодший) та Владислав Товтин.

Під час ознайомчих прогулянок Ужгородом молоді таланти мали можливість обрати собі локації для виконання першого конкурсного завдання – «Міський пейзаж».

Реклама

На зустрічі з вітальними словами до всіх учасників творчого заходу звернулися організатори конкурсу та засновники культурно-мистецької фундації «Brovdi Аrt» Роберт і Наталія Бровді.

«Радо вітаємо вас на Срібній землі! Уже вдруге за півроку молодих і талановитих художників з усіх куточків України збирає в Ужгороді конкурс «Срібний мольберт», – відзначив Роберт Бровді. – Цьогорічний захід певною мірою відрізнятиметься від того, що пройшов восени 2016-го: ми внесли певні зміни як у програму конкурсу, так і в формат відбору конкурсантів. Зокрема, кожен кандидат міг особисто зареєструвати заявку разом із портфоліо своїх робіт на сайті конкурсу. Кожне портфоліо отримало числовий код і без зазначення будь-яких ідентифікуючих даних було подано на розгляд незалежної експертної ради. За весь попередній відбір члени експертної ради переглянули та оцінили кілька тисяч художніх робіт, що надійшли від 345 студентів із 67 навчальних закладів. У підсумку, таємним рейтинговим оцінюванням було визначено 51-го учасника фінальної частини конкурсу. Нам дуже приємно, що на кожне конкурсне місце претендували 7 молодих художників, адже це свідчить про неабиякий рівень зацікавленості «Срібним мольбертом», його важливість та актуальність».

Реклама

Ще одна важлива зміна чекає на учасників у конкурсних номінаціях: крім уже звичних («Міський пейзаж» і «Портрет»), цьогоріч додали нове завдання – «Імпровізація». На думку організаторів, воно дозволить глибше розкрити індивідуальність і творчий потенціал кожного учасника, хоча, напевно, додасть інтриги і ускладнить для журі вибір переможця.

Із вітальними словами й настановними порадами до конкурсантів звернулися члени журі, відомі українські художники та діячі мистецтва. Зокрема поради молодим талантам дав метр Закарпатської школи живопису Володимир Микита:

«Дайте собі волю, розкрийте себе і пам’ятайте, що творчість – означає творити, а не списувати. Тож будьте сміливими, працюйте, показуйте себе, а ми будемо чекати радості від того, що ви створите!»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно