Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чотири закарпатські художниці презентували свої роботи

Чотири закарпатські художниці презентували свої роботи
ВІДЕО ДНЯ

Виставку закарпатських художниць відкрили сьогодні, 4 травня, у культурно-історичному центрі "Совине гніздо" в Ужгороді. "Чотири виміри" – саме така назва експозиції, яка об’єднала роботи чотирьох мисткинь, членів Національної спілки художників України, засновниць Асоціації творчих жінок Закарпаття ГО "Нова форма" – Одарки Долгош, Олени Кондратюк, Людмили Корж-Радько та Надії Пономаренко.

"Граційно-пластичні лінії Людмили Корж-Радько, експресивно-гарячий живопис Олени Кондратюк, пластично-декоративні візії Одарки Долгош та, як завжди, філософський, заглиблений всередину живопис і графіка Надії Пономаренко дивують, спонукають до роздумів", – так описала представлені роботи мистецтвознавець Оксана Гаврош.

Реклама

Художниця подякувала всім, хто завітав на виставку та запросила не тільки до перегляду художніх робіт, а й на заходи, також організовані Асоціацією творчих жінок Закарпаття "Нова форма" – зустріч-презентацію "Книжка на повний зріст" з Галиною Малик і концерт старовинної музики у виконанні ужгородського ансамблю "Castrum Hung". За словами Одарки Долгош, у найближчій перспективі заплановано представити цей арт-проект також в інших містах України.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав художниць із відкриттям виставки, зазначив, що це вагома мистецька подія для міста та побажав мисткиням натхнення й подальших творчих успіхів. До привітань долучилися заступник міського голови Олександр Білак, начальник управління культури Закарпатської ОДА Вікторія Фролова, закарпатський живописець, заслужений художник України, народний художник України, академік, лауреат Шевченківської премії Володимир Микита, голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма та інші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно