Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді стартують "Ерделівські читання"

З 10 по 13 травня у краї вчергове проходитиме Міжнародна науково-практична конференція "Ерделівські читання". Про це повідомляє управління культури Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Її мета – вшанування визначної і багатогранної постаті Адальберта Ерделі, вивчення та популяризація спадщини корифеїв закарпатської художньої школи, представлення актуальних досліджень провідних учених і мистецтвознавців України й закордоння та живі фахові дискусії.  

Цьогорічні "Ерделівські читання" об’єднають близько сотні дослідників із різних областей України, а також із Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Швейцарії, США й Іраку. Частина з них бере участь заочно – надавши для конференції свої праці, що згодом будуть видані окремим числом наукового вісника Закарпатської академії мистецтв.

Реклама

Уже сьогодні учасники з’їжджаються до Ужгорода, знайомляться з мистецькими цікавинками міста і комунікують. Завтра ж, 11 травня, на базі рекреаційного центру в с. Барвінок на Ужгородщині відбудеться урочисте відкриття конференції. Там упродовж двох днів триватимуть пленарні засідання за чотирма секціями: "Мистецтвознавство та культура", "Педагогіка й мистецька освіта", "Актуальні проблеми образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва і дизайну", "Сучасний художній процес".

У завершальний день, 13 травня, гостям запропонують поїздку в с. Колочава на Міжгірщину для ознайомлення з дерев’яними церквами Закарпаття. Між тим, у рамках конференції учасники активно долучаться до низки творчих презентацій у галереях і музеях Ужгорода.  

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно