Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Видавництво «Карпати» отримало гран-прі «Книги-фест – 2017»

ВІДЕО ДНЯ

Вчора, 25 травня, завершила свою роботу шоста ужгородська книжкова виставка «Книга-фест – 2017», підсумком якої стало традиційне визначення і нагородження переможців конкурсу «Фест-книга». Експертне журі обрало переможців у 13 номінаціях. Їх привітали та вручили відзнаки виставки виконувач обов’язки голови Закарпатської облдержадміністрації Олександр Петік і Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Основну нагороду у номінації «Фест-книга – 2017» здобуло Всеукраїнське державне видавництво «Карпати» з художнім альбомом «Йосип Бокшай. Художник правди. Людина правди». У номінації «Книга – симпатія відвідувачів виставки» перемогло «Видавництво Олександри Гаркуші» з фотоальбомом «Флоріан Заплетал. Міста і села Закарпаття». Тому ж видавництву журі віддало перевагу у номінації «Літературно-художнє видання: проза» з другою антологією артфесту «Березневі коти». Про це повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА.

Реклама

Також було проведено конкурс на кращу ілюстрацію до книги серед юних художників. Відзнаку у номінації «Майбутній ілюстратор книги» отримала Еліна Єлецька за ілюстрації до твору Галини Малик «Дивний звір».

У номінації «Краще видання закарпатського автора або книга про Закарпаття, видана за межами області» перемогу здобуло видавництво «Навчальна книга – Богдан» із Тернополя з повістю Олександра Гавроша «Пригоди тричі славного розбійника Пинті».

Реклама

Серед переможців цьогорічного конкурсу у номінації «Животворне минуле» – видавництво «Карпати» з унікальним виданням «Августин Волошин: Два ювілеї»; у номінації «Перекладне видання» – «Видавництво «Патент» з книгою Гастона Шеро «Арія Вертера»; у номінації «Наукове видання» – «Видавництво Валерія Падяка» з книгою «Євреї та українці. Тисячоліття співіснування»; у номінації «Видання публіцистики» – Ужгородське видавництво «РІК-У» за збірник матеріалів «Іван Чендей у колі сучасників».

У номінації «Наукове видання» з книгою Дмитра Федаки «Українське красне письменство Закарпаття: літературні портрети й ескізи» та номінації «Видання з мистецтвознавства» – з працею «Митець з гуцульського Парижа» кращим визнано видавництво «Тімпані» та КП «Ужгородська міська друкарня» з книгою «Мишка Мімі» Марії Раді у номінації «Видання для дітей» та «Контрабанда слова» Василя Кухти у номінації «Літературно-художнє видання: поезія».

Нагадаємо, що 26 та 27 травня в Ужгороді відбудеться фестиваль «Карпатська Україна».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно