Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбудеться міжнародний фестиваль культур

Протягом двох днів, 15 та 16 вересня, в Ужгороді під гаслом "Єдині в різномаїтті" триватиме міжнародний молодіжний фестиваль "Beauty around me". Молодь із різних країн – США, Індії, Нігерії, Марокко, Єгипту, Зімбабве, Гани, Йорданії, а також Угорщини, Словаччини та з різних куточків України знайомитиме закарпатців з культурою свого народу. Загалом, як зазначають в Закарпатській ОДА, до фесту долучиться щонайменше 250 учасників.

ВІДЕО ДНЯ

У програмі передбачається проведення різноманітних ігор в міжнаціональних командах, ярмарок культур, ознайомлення з традиціями тощо. Про це повідомили організатори фесту – начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан, начальник відділу молодіжної політики Ірина Савченко, волонтер Корпусу Миру США Єрусалем Хайла та виконавчий директор ГО "Екосфера" Катерина Станкевич.

Перший день фестивалю – п’ятницю, присвятять знайомству учасників. На території Ужгородського замку, зокрема, відбудеться гра-квест п’яти інтернаціональних команд на виконання інтелектуальних завдань. Увечері, за участі представників дипломатичних установ різних країн, відбудеться офіційне відкриття фестивалю.

Реклама
Читайте також:
Крафтове пиво, відомі гурти, олімпійські пивні ігри та повітряна куля: чим дивуватиме "Варишське пиво" цього року

Основні ж заходи розгорнуться у суботу на площі Театральній. З 15 години представники з кожної країни матимуть тут свою локацію де презентуватимуть свою культуру. Гості зможуть поспілкуватися з представниками різних культур, долучитися до ігор та майстер-класів, ознайомитись із національним одягом, скуштувати традиційні страви та напої, оглянути предмети побуту.

Реклама

До прикладу, тут можна буде долучитися до уроків йоги, приміряти сарі, долучитися до лицарських боїв, взяти участь у майстер-класі з гончарства. Представники кожної країни також долучаться до концертної програми, презентують свої пісні й танці.

Як зазначили організатори, фестиваль спрямований на руйнування стереотипів та створення почуття толерантності через обмін унікальними та яскравими традиціями народів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно