Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді хор Cantus концертом відзначив своє 25-річчя

В Ужгороді хор Cantus концертом відзначив своє 25-річчя
ВІДЕО ДНЯ

Концерт академічного камерного хору «Cantus» із нагоди 25-ї річниці творчої діяльності колективу відбувся вчора ввечері в атріумі Закарпатської ОДА.

Поціновувачі музичного мистецтва мали змогу насолодитися кращими хоровими композиціями з репертуару хору. Як відомо, провідною для колективу є духовна музика, тож особливістю та настроєвою частиною вечора було спільне разом зі солістами, а також інструментальним ансамблем «A Cappella Leopolis» зі Львова виконання фрагментів «Різдвяної ораторії» Й.С. Баха. Зо словами художнього керівника та диригента хору «Cantus» Еміла Сокача, це один із кращих творів відомого композитора, а для всього колективу підготовка цієї частини виступу була особливо важливою, – йдеться у повідомленні Ужгородської міської ради.

Реклама

На офіційній частині концерту прозвучали найкращі вітання з нагоди ювілею від керівництва міста й області. Зокрема, заступник голови ОДА Олександр Петік нагородив знаком «За заслуги перед Закарпаттям» директора колективу Станіслава Сокача.

Також відповідно до розпорядження голови ОДА за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток культури області, пропаганду хорового мистецтва та з нагоди відзначення 25-річчя професійної діяльності академічного камерного хору «Cantus» почесними грамотами Закарпатської обласної адміністрації нагородили учасників колективу.

Реклама

Крім того, за вагомий внесок у національний розвиток культури і мистецтва, високий професіоналізм та з нагоди 25-річчя з дня заснування нагородили почесною грамотою Міністерства культури України колектив академічного камерного хору «Cantus».

Секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко від імені міського голови Богдана Андріїва привітала ювілярів із важливим святом. «Колектив камерного хору «Cantus» відомий не тільки в нашому місті, а й далеко за межами краю своїми виступами, майстер-класами, концертами. Ужгород уже давно асоціюється з цим камерним хором. Кожен ужгородець знає про нього, любить і чекає на його виступи. Тому хочу побажати колективу наснаги і подякувати за плідну творчу діяльність», - зазначила секретар міськради.

Також Андріана Сушко вручила учасникам колективу – Вікторії Дьордяй, Тарасу Петішко, Оресту Трачуку - грамоти Ужгородської міської ради за багаторічну творчу діяльність, активну участь у пропагуванні хорового мистецтва та з нагоди 25-річчя професійної діяльності, а також усьому колективу й керівнику – подарунок від міського голови.

Реклама

Переповнений зал глядачів довів, що в Ужгороді є чимало любителів духовної музики і щирих шанувальників музичної родзинки усього Закарпаття – академічного камерного хору «Cantus».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно