Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Солотвині діти колядували українською, румунською та угорською мовами

У Солотвині діти колядували українською, румунською та угорською мовами
ВІДЕО ДНЯ

16 січня у залі Солотвинської ДШМ відбувся заключний тур районного фестивалю колядок серед дітей «Віфлеємська зірочка», який уже вдев’яте проводять на Тячівщині з ініціативи та підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Цей тур був унікальний тим, що відображав усю багатонаціональну палітру Тячівщини. Адже зібрались тут юні представники румунської та угорської нацменшин. Тож і колядки звучали трьома мовами – українською, румунською та угорською.

Найперше, учасників туру від імені народного депутата Василя Петьовки привітав його представник Степан Тулайдан, побажав усім міцного здоров’я, щастя, успіхів у навчанні, злагоди і миру в державі.

Реклама
Читайте також:
У Дубовому фестиваль «Вифлеємська зіронька» зібрав юних колядників

Гарно і щиро колядували найменші солотвинці – вихованці ДНЗ №1 та №2. По-своєму оригінальними, яскравими і неповторними були виступи учнів молодших класів із Солотвина,  Нижньої Апші, Глибокого Потоку, Топчина, які зуміли відтворити на сцені національні традиції Різдва. Також своє вміння співати колядки продемонстрував солотвинський фольклорний колектив «Надія».

Реклама

Кожен гурт отримав набір необхідного приладдя для потреб дитсадка чи школи, а юних колядників винагородили солодощами. Солотвино – стало завершальним селищем Тячівщини, де провели різдвяний фестиваль «Віфлеємська зіронька – 2019». Сам колядницький фестиваль був започаткований у 2011 році за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки, та проводиться щороку в Тячівському та Рахівському районах Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно