Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині відбувся фестиваль «Гуцульська паска»

На Рахівщині відбувся фестиваль «Гуцульська паска»
ВІДЕО ДНЯ

У першу неділю травня у селі Білин, що на Рахівщині, відзначали свято «Гуцульська паска», яке проводять уже четвертий рік поспіль в рамках святкування Дня села.

Розпочалося свято з традиційної святкової ходи. За участі духовенства провели церемонію відкриття свята. З вітанням до присутніх звернулися сільський голова Микола Сагайда та представники районної влади.

Реклама

Від імені народного депутата України Василя Петьовки його помічник Михайло Штефко вручив подяки та відзнаки за особистий внесок у розвиток села знаним жителям Білина, учасникам АТО, а також передав цінні подарунки для місцевої загальноосвітньої школи.

У сільському будинку культури розгорнули експозицію з великою кількістю святково прикрашених і наповнених традиційними продуктами великодніх кошиків, гарних рум’яних, пухких з віночками і різними візерунками пасок. Традиційний Великодній хліб для конкурсу цього року виготовили учні Білинської школи. Представили також і вироби декоративно-ужиткового мистецтва (вишивку нитками, бісером, стрічками, різьблення по дереву, гончарство).

Реклама
Читайте також:
У Виноградові відбудеться фестиваль "Угочанська лоза"

Розважали присутніх колективи та учасники художньої самодіяльності села та району. У концертній програмі брали участь аматори, артисти від маленьких зірочок до великих зірок, та танцювальні колективи із запальними танцями, зокрема і дитячий фольклорно-етнографічний колектив Ясінянської ДШМ. Завершилося дійство виступом народного артиста України Івана Поповича.

Усі гості на святі могли переглянути виставку, безкоштовно покуштувати страви гуцульської кухні та насолоджуватися концертною програмою. Фестиваль проводився за підтримки народного депутата України Василя Петьовки, Рахівської районної ради та адміністрації і приватних підприємців Білина.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно