Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Словаччина відкриє в Ужгороді виставку робіт Енді Воргола

Словаччина відкриє в Ужгороді виставку робіт Енді Воргола

Про це повідомив 4 вересня, під час зустрічі з головою облдержадміністрації Ігорем Бондаренком, повідомив генеральний консул Словацької Республіки Мірослав Мойжіта. Зустріч відбулася на прохання словацького дипломата, який привітав Ігоря Бондаренка з призначенням на високу посаду і поінформував про співпрацю двох країн та найближчі плани.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, 1-2 жовтня поточного року у Словаччині має відбутися чергове засідання Українсько-словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва на яке генконсул запросив голову облдержадміністрації.

Також дипломат розповів про спільні проекти Пряшівського і Кошицького самоврядних країв та Закарпаття. Зокрема, у сфері облаштування прикордонних переходів, охороні навколишнього природного середовища, культури та освіти. Щодо останньої, Словаччина має намір відкрити на Закарпатті ще дві школи або класи з викладанням словацькою, оскільки серед закарпатців різних національностей є попит на її вивчення.

Реклама
Читайте також:
Виставку творів Золтана Шолтеса відкрили в Ужгороді

 

Реклама

У листопаді в Ужгороді словацькі партнери мають намір організувати відзначення 30-річчя Оксамитової революції, а також відкрити виставку оригінальних робіт всесвітньовідомого американського митця, засновника поп-арту Енді Воргола, батьки якого були русинами, родом із нинішньої Словаччини. Роботи митця будуть вперше експоновані в Україні, тож подія обіцяє стати непересічною.
Ігор Бондаренко привітав прагнення представника дипвідомства сусідньої держави тісно співпрацювати із Закарпаттям. "Ми вітаємо інтерес Словаччини до нашого краю, – сказав голова облдержадміністрації. – Ми братні народи, які історично мають багато спільного. Запрошуємо до активнішої співпраці й словацьких підприємців для чого пропоную організувати спільний бізнес-форум. Також ми вітаємо співпрацю в освітній галузі та транскордонному співробітництву. Пропоную спільні культурні заходи проводити не лише на кордоні чи в Ужгороді, а й інших містах Закарпаття, зокрема, у Мукачеві".

Крім того, голова ОДА звернувся до генерального консула з проханням посприяти налагодженню більш динамічної роботи словацьких митників і прикордонників, аби пришвидшити перетин спільного рубежу громадянами обох держав.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно