Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді презентують «Дивних людей»

В Ужгороді презентують «Дивних людей»

12 листопада у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка (Ужгород, проспект Свободи, 16) Артем Чапай презентує роман «Дивні люди», який вийшов у «Видавництві 21». Початок презентації о 18:00. Артем Чапай, відомий своїм читачам як автор художньо-документальної прози, у новій книжці розкрився як майстер суто художньої прози. 

ВІДЕО ДНЯ

Головний герой «Дивних людей» – наш сучасник неандерталець Стьопа Вовк, якого українські вчені відтворили за ДНК. Він виростає в секретному інституті, замаскованому під гаражний кооператив, і лише після досягнення повноліття виходить у великий світ. Через брак життєвого досвіду та особливості мислення український неандерталець постійно втрапляє у дивні ситуації, а на сапієнсів дивиться поглядом дещо наївного стороннього.

Стьопа-неандерталець розмірковує про сапієнсів і часто дивується їм. Це персонаж, який одразу ламає безліч стереотипів – зрештою, це є визначальною складовою світогляду автора, який відомий своїми виступами проти дискримінації будь-якого виду. Зокрема у «Дивних людях» Артем Чапай відстоює права суржика, який вважає цілком природним, та його носіїв. Власне, більша частина роману написана суржиком. Та, звісно, особливо важливими темами і проблемами, які актуалізує автор, є дискримінація прав дітей, сімейне насилля, жорстоке ставлення до тварин тощо.

Реклама

Незважаючи на наче фантастичність головного персонажа, роман «Дивні люди» не належить до жанру фантастики – радше це трагікомедія, у ньому виразні елементи гротеску і сатири, а водночас і витонченого гумору, чимало алюзій, відсилань до відомих творів художньої літератури і навіть до казок. Артему Чапаю вдалося створити колоритний, динамічний, яскравий текст зі своєрідним голосом.

Роман «Дивні люди» побачив світ на початку осені, але вже встиг потрапити до Довгого списку «Книги року ВВС – 2019» і здобути прихильність чималої читацької аудиторії, про що свідчать хоча б відгуки на на facebook, які можна знайти під тегом #Стьопа_Вовк_у_людях. Від вересня письменник уже презентував свою книгу читачам кількох міст. Презентацією в Ужгороді розпочинається друга частина промотуру Артема Чапая, під час якої письменник відвідає ще вісім міст.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно