Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині завершився Х ювілейний фестиваль «Вифлеємська зіронька-2020»

На Тячівщині  завершився Х ювілейний фестиваль «Вифлеємська зіронька-2020»
ВІДЕО ДНЯ

З 9 по 11 січня на Тячівщині та Рахівщині тривав традиційний, цього року вже Х Ювілейний фестиваль «Вифлеємська зіронька», що проводиться з ініціативи народного депутата України Василя Петьовки. «Вифлеємська зіронька» має на меті популяризацію  та відродження народних традицій, відродження та підтримку духовності та виховання традицій культури народу у підростаючого покоління. Традиційно фестиваль «Вифлеємська зіронька» проводиться серед вихованців дошкільних навчальних закладів по школярів – учнів початкових класів.  Дітлахи, їхні батьки, вихователі та педагоги старанно готуються до фестивалю, аби продемонструвати широкому загалу власні таланти та вміння, розповісти про народження Христа та показати, що народні традиції та скарби нашого народу живі, і  матимуть продовження  у майбутньому. Родзинкою фестивалю  цього року, як і завжди, стало поєднання Різдвяних традицій  різних культур та віросповідань, що робить фестиваль більш багатогранним та щедрим на дитячу творчість.

 Читайте також:  "Коляда у старому селі": закарпатців запрошують на різдвяне дійство

Реклама

На Тячівщині   у  2020 році «Вифлеємська зіронька» проходила з 9 по 11 січня. 9 січня  фестиваль проходив у  селі Угля. Тут колядували дітлахи – вихованці дитсадків та учні початкових класів з населених пунктів сіл Угля, Мала Уголька, Велика Уголька, Колодне, Кричево та  Чумальово. Цього ж дня фестиваль проводили в  смт. Буштино. До актової зали  Буштинської ЗОШ І-ІІІст. зібрались славити народження Христа діти з смт. Буштино, сіл Вонігово, Новобарово, Теребля та Дулово. Фестиваль проводили 9 січня і в смт. Солотвино. Тут колядували вихованці дитсадків та учні 1-4 класів з смт. Солотвино, сіл Нижня Апша, Топчино, Глибокий Потік, Середнє Водяне Рахівського району та села Біла Церква Рахівського району. 10 січня у Бедевлянському сільському будинку культури  колядували діти з населених пунктів сіл Бедевля, Біловарці, смт. Тересва, сіл Криве та Грушево. Тоді ж фестиваль проходив у смт. Усть-Чорна. Тут  зібрались вихованці ДНЗ та учні 1-4 кл. з населених пунктів смт. Усть-Чорна, сіл Руська-Мокра, Німецька Мокра та Лопухів. 10 січня у  смт. Дубове, на фестиваль «Вифлеємська зіронька» зібрались діти з населених пунктів смт. Дубове, сіл Ганичі, Калини та Красна. 

Читайте також:
Мукачево приєдналося до Всеукраїнського різдвяного флешмобу
Реклама

Наступний етап фестивалю «Вифлеємська зіронька» провели 11 січня у селі Терново для вихованців дитсадків та учнів початкових класів  з сіл Терново, Нересниця, Новоселиця, Широкий Луг та Тарасівка. Того ж дня колядували у Тячеві, Будинок культури вихованці ДНЗ та учні 1-4 кл. з населених пунктів міста Тячів, сіл Тячівка, Округла, Тячівські Лази та Руське Поле. 11 січня у Вільховецькій ОТГ  колядували діти сіл Вільхівці, Добрянське, Вільхівчик та Вільхівські Лази. Учасники фестивалю старались на славу: колядували як українською, так і угорською мовами, як справжні артисти, грали ролі у вертепних інсценівках. Наставники та батьки кажуть: діти залюбки беруть участь у дійстві, адже воно дарує особливий радісний настрій у цей святковий час та, що важливо, – заохочує зберігати різдвяні традиції, які з давніх давен передаються з покоління в покоління. Наприкінці виступів на маленьких колядників традиційно чекала приємна винагорода – солодощі та набори приладдя для потреб освітніх закладів від народного депутата України Василя Петьовки

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно