На Перечинщині вперше відбувся колоритний фестиваль "Сімерківська свіжина"
Цієї неділі у Сімерках на Перечинщині відбувся перший гастрономічний фест «Сімерківська свіжина».
Фестиваль розпочався о 13 годині за київським часом. На захід зійшлося чимало відвідувачів та журналісти.
РекламаЦього дня тут змагалися на вправність аж 5 команд гентешів.
На столах під відкритим небом красувалися найсмачніші наїдки. Тут можна було скуштувати й ароматного бограчу, і гурок, і домашніх ковбасок, і шашлика, і печеної картоплі із квашеною капустою, і улюблений сегединський, і багато чого іншого.
Порцію ковбаски домашньої із тушкованою капустою і сегединським можна було купити за 30 грн. Бограч вартував біля 25-50 грн за порцію, кнедлі із сегединським – біля 25 грн. Глінтвейн – 20-25 грн.
Були й різноманітна випічка від місцевих газдинь та вино. Сувенірних смаколиків із логотипом села можна було теж прикупити.
РекламаПропонували місцеві газди і «файної палинки» із натуральних компонентів.
У фойє сільського клубу із нагоди урочистостей розмістився й оригінальний стенд зі світлинами колишніх сільських голів.
У ході фесту було також відкрито й відремонтоване приміщення тамтешнього фітнес-залу.