Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Марина і компанія": Я люблю жити і працювати там, де народилася

"Марина і компанія": Я люблю жити і працювати там, де народилася

Нещодавно у Мукачеві вперше відбулося публічне інтерв’ю, яке організувало інтернет-видання PMG.ua. Таким чином, медіа запустило цикл зустрічей із відомими та успішними закарпатцями.

ВІДЕО ДНЯ

Перше за рахунком публічне інтерв’ю ми провели із солісткою гурту "Марина і компанія",  народною улюбленицею Мариною Полончак. Вона є яскравою представницею фолькмузики та однією із найуспішніших співачок Закарпаття. Її пісні стають хітами не лише в рідному Закарпатті, а й далеко за його межами.

В одному матеріалі ми зібрали для вас основні думки зустрічі. Далі пряма мова.

Реклама

СТОСУНКИ З МУЗИКОЮ

Музика, напевно, жила в мені із самого початку. Із музикою, здається, я народилася. Мій музичний шлях почався у 5 рочків. Всі вчаться в музичній школі 7 років, я ж провчилася 9! Потім вступила до музучилища і з тих пір музика зі мною весь час. Якщо підрахувати, то загалом я займаюся музикою 31 рік! Я маю 2 дипломи: музичний та романо-германська філологія.

"Марина і компанія": Я люблю жити і працювати там, де народилася – 01
Реклама

У моєму роді були народні музиканти. Мої дідусі були фольклористами: один – скрипалем, інший – "хоровиком". Мені здається, у фольклорній темі я можу сказати більше, ніж у простій естрадній тематиці. Я бачу та відчуваю, що те, чим я займаюся чіпляє народ. Наша команда популяризовує закарпатські народні пісні. Я пишаюся тим, що нам вдається доносити народну музику до дітей та молоді.

МАРИНА І КОМПАНІЯ

Скажу чесно, назву "Марина і компанія" я не придумовувала, її придумав народ. Із самого початку я була лідером, а поруч – музиканти. Кадри мінялися щороку, що 5 років… були якісь ротації завжди в сторону покращення. У нас були спроби змінити назву, але вирішили залишити звичну для народу назву. Пригадую, Михайло Карпенко запропонував нам перейменуватися на "МаринКо". Якихось кардинально інших варіантів не було.

Читайте також:
Гурт "Марина і компанія" презентував новий кліп
Реклама

Нас часто асоціюють із піснею "Сама п’ю". Взагалі "Сама п’ю" це експромт. Ця пісня була запропонована моїм чоловіком для того, аби освіжити наш тодішній репертуар. Зараз ми бачимо, що саме вона "зайшла" народові найбільше. Можливо, через простоту тексту, можливо, через повторення приспіву. Зараз її слухають по всій Україні.

Знаємо, що її добре знають наші захисники на Донбасі. Крім того, недавно ми переглядали аналітику прослуховувань, ви не повірите, але пісню "Сама п’ю" слухали у майже всіх країнах світу! Наші канали на YouTube загалом мають більше 70 млн переглядів. Я вважаю, що нашим рецептом успіху є саме щира робота. Ми не соромимося публікувати наші відео з виступів на весіллях, де в кадрі можуть з’являтися п’яні або неадекватні люди. Десь заспівала фальшиво, десь скрипка розстроїлася, струна порвалася. Так, це не ідеально, але ж це щиро.

"Марина і компанія": Я люблю жити і працювати там, де народилася – 02

Окрім народних пісень я виконую і власні, авторські композиції. У нас є й дуетні пісні. Взагалі, співпраця із творчими людьми це завжди дуже цікаво. І Віктор Янцо, і Михайло Карпенко самі мені запропонували створити щось спільне. Я вважаю, що потенціал двох творчих одиниць примножується. Найближчим часом плануємо презентувати нові дуетні композиції.

ПРО ЗАКАРПАТСЬКИЙ ШОУ-БІЗНЕС

Якщо 15 років тому закарпатський шоу-бізнес можна було асоціювати тільки із двома грандами, легендами – Іваном Поповичем та Степаном Гігою. Ще мушу згадати за Надію Копчу. Я цих людей дуже поважаю, з ними колись я починала свій творчий шлях. Зараз же, пройшли роки, і нині наш місцевий шоу-бізнес стрімко розвивається. Я не скажу, що він досконалий, він на стадії становлення. Радує, що в нас є багато якісної музичної продукції. Шкода, що немає спільнот, офіційних організацій, які б займалися фестивалями, на кшталт "Захід Фест" або "Червона Рута" для наших музичних виконавців, наших колективів на серйозному рівні.

ТАЛАНТ-ШОУ

Для когось талан-шоу це хороший стартовий майданчик, а для когось це тавро на все життя. Хтось вміє переживати поразки і перемоги, хтось не вміє. Я лев по гороскопу. Я би ніколи в житті не пішла на талант-шоу. Чому? Мені реально страшно. Бо я знаю як цей процес відбувається з середини. Талант-шоу має дві складові: талант і шоу. Талант є, шоу нема – ти не цікавий. Талант є, шоу є – можливо є якась дорога. У таких проєктах завжди проходить той, хто більш харизматичний. Якщо порівнювати із останніми талант-шоу, які бачила, то до фіналу доходять не найталановитіші. Можливо, наш формат би сподобався, але, чесно, я боюся "обломів". Та й в планах у мене такого нема. За своє життя я пройшла вже дуже багато конкурсів та фестивалів. Я вважаю, що такі проєкти швидше для молодих людей, котрим нічого втрачати.

ЗАКАРПАТТЯ=МОЖЛИВОСТІ

Я люблю жити і працювати там, де народилася. Це моя принципова позиція. Тут живуть мої батьки, тут живе моя сім’я. Свій дім, я би ні на що не проміняла. Творити я можу тільки вдома. І Києвом, до речі, я ніколи не марила. Зараз у мене є інші пріоритети: в мене є чоловік, в мене є діти, в мене два коти, мені найкомфортніше саме на Закарпатті.

Реклама
Читайте також:
Гурт "Марина і компанія" презентував кліп на популярну пісню "Сама п’ю"

У нас благодатний край для талантів, у нас велика внутрішня сила. Мені здається, що тут в Закарпатті дуже-дуже щирі люди. Як на мене, в еру інтернету зникло поняття локальності.  Для чого їхати з рідного краю, якщо більшість справ можна робити дистанційно? Якщо людина хоче розвиватися, вона буде йди до своєї мети, не дивлячись на те, що вона живе у невеличкому місті або гірському селі.

Нагадаємо, гурт "Рокаш" та "Марина і компанія" разом виконали пісню "Млада невіста".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно