Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи побував у Франції на фестивалі "Eurochestries" (ФОТО)

Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи побував у Франції на фестивалі "Eurochestries" (ФОТО)

Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи побував у Франції на фестивалі "Eurochestries" (ФОТО)
З 2 по 14 серпня 2013 року хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи під керівництвом Володимира Волонтира з великим успіхом представив Україну на 24 Міжнародному фестивалі...
ВІДЕО ДНЯ

З 2 по 14 серпня 2013 року хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи під керівництвом Володимира Волонтира з великим успіхом представив Україну на 24 Міжнародному фестивалі молодіжних оркестрів і хорів «Eurochestries» в Шаренте-Марітіме, у Франції.

Почесно, що організатори фестивалю відібрали Мукачівський хор хлопчиків та юнаків єдиним в числі 6 оркестрів і 2 ансамблів. За час фестивалю в різних містах регіону Шаренте-Марітіме колектив дав чотири сольні концерти, програма яких складалась з двох відділів: українська і зарубіжна класика, сучасна хорова музика і українські народні пісні. Хор співав на урочистій месі, виступив на гала–концерті відкриття фестивалю в м.Жонзак і у двох гала–концертах закриття фестивалю в м.Жонзак і м.Понс.

Реклама

Щоденні репетиції хору, концерти доповнювали цікаві екскурсії, відпочинок в аквапарках, купання в Біскайській затоці Атлантичного океану і, звичайно, яскраві емоції від знайомства з Парижем.

Незабутні враження залишились в учасників фестивалю від спільних репетицій хору з симфонічними оркестрами із Іспанії, Канади, Чехії, Румунії, а також оркестром тамбуринів «Баторек» з Хорватії і камерними ансамблями з Франції і Росії.

Реклама

За декілька днів перебування хор спільно з двома зведеними оркестрами підготував 3 епізоди з музики до фільмів «Парадіз», «Великий Гетсбі» і гімн фестивалю, а з оркестром тамбуринів – музичний епізод з фільму «Доктор Живаго».

Виконання цих творів принесло велике задоволення численній французькій публіці і учасникам фестивалю «Eurochestries» в концертах закриття фестивалю 12 серпня у готичному соборі в м.Жонзак і 13 серпня на відкритій сцені на площі перед мерією м.Понс в атмосфері величі середньовічних кам’яних споруд XII-XIII століть і сучасних світлових ефектів .

Високий професіоналізм, чудова організація і реклама, надзвичайна творча і дружня атмосфера супроводжували фестиваль впродовж 12 днів і 45 концертів в чудовому приморському регіоні Франції Шаренте-Марітіме. Дух високого музичного мистецтва, спільної улюбленої справи, дружби і спілкування – все це об’єднувало інтереси молоді різних країн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно