Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Софія Малильо - переможець Другої Мукачівської літературної премії імені Юрія Мейгеша

Софія Малильо - переможець Другої Мукачівської літературної премії імені Юрія Мейгеша

Софія Малильо - переможець Другої Мукачівської літературної премії імені Юрія Мейгеша
У 2011 році Мукачівською міською радою було затверджено рішення про заснування щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша (1924-1999 р.р.) - відомого українського письменника, почесного...

У 2011 році Мукачівською міською радою було затверджено рішення про заснування щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша (1924-1999 р.р.) - відомого українського письменника, почесного громадянина міста Мукачева. Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори та літературознавці міста Мукачева за високохудожні твори у жанрах поезії, прози, драматургії, літературознавства, перекладу, літератури для дітей, літературної критики, які відображають загальнолюдські духовні цінності, багатогранність буття українського народу, процесу формування і розбудови держави, своєрідність етнокультурних, соціальних та політичних процесів в місті, літературно-критичні праці, науково-проблемні видання з літературознавства, ґрунтовні видання про творчість окремих письменників, поетів та літературознавців міста.

ВІДЕО ДНЯ

Цьогоріч відбувся другий конкурс. Згідно із положенням «Про щорічну міську літературну премію імені Юрія Мейгеша», протягом конкурсного періоду всі члени комісії мали можливість ознайомитись із творами претендентів, які брали участь у конкурсі.

17 квітня, 2013 року на підсумковому засіданні комісія шляхом таємного голосування визначила переможця. Нею стала поетеса, член Мукачівського міського осередку «Союз українок», член міськрайонної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих, авторка п’яти збірок – Софія Михайлівна Малильо за збірку поезій «Від Тиси до Дінця».

Реклама

Софія Михайлівна – жінка з гіркою долею, яка переживши всі муки і страждання не зламалася, а навпаки стала сильною, вольовою, доброю, про що свідчать її збірки віршів.

18 травня на урочистій частині зі святкування Днів міста Мукачева із рук міського голови Золтана Ленд’єла нагороду переможниці було вручено її племіннику Михайлу Козику, так як вона сама із-за погіршення стану здоров’я не змогла бути присутньою.

Реклама

Мукачівці щиро вітають Софію Михайлівну з перемогою у конкурсі міської щорічної літературної премії ім. Ю. Мейгеша і від душі бажають їй найшвидшого одужання та подальших творчих успіхів на літературній ниві.

Ірина Петрус, головний спеціаліст відділу культури міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно