Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мирослав Дочинець продовжує "збирати" літературні премії

Мирослав Дочинець продовжує "збирати" літературні премії
Вчора, 16 травня в день народження відомого українського письменника та перекладача Тодося Осьмачки, у селі Куцівка, Смілянського р-ну Черкаської області було оголошено лауреата однойменної ...

Вчора, 16 травня в день народження відомого українського письменника та перекладача Тодося Осьмачки, у селі Куцівка, Смілянського р-ну Черкаської області було оголошено лауреата однойменної літературної премії.

ВІДЕО ДНЯ

Вперше лауреатом всеукраїнської премії став наш земляк - Мирослав Дочинець. У рамках фестивалю «Літературно-мистецької толока «Хата Осьмачки» його відзначено дипломом та грошовою премією у 5000 грн.

До конкурсного відбору колектив видавництва «Карпатська вежа» (м. Мукачево) висунув роман Мирослава Дочинця «Вічник. Сповідь на перевалі духу», який виборов перемогу серед 15 літературних творів, авторів із усієї України.

Реклама

Літературна премія імені Тодося Осьмачки, ініційована Черкаською обласною організацією НСПУ, Смілянським міськрайонним благодійним фондом «Тодось Осьмачка» та підприємством «Булатецькі брати». Як зазначено у положенні про премію, подані літературні твори мають «на архетипному рівні зображати український національний характер, осмислюватино історичну долю України та її народу, втілювати ідею національно-державної незалежності».

Оксана Гаврош

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно