Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іван Піров зламав стереотипи презентуючи своє нове творіння (ФОТО)

Іван Піров зламав стереотипи презентуючи своє нове творіння (ФОТО)
Цього тижня відбулася ще одна значима подія у культурному житті Мукачева. Викладач Мукачівського Гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ Іван Піров презентував свою нову, вже сьому книгу «Неколисана...

Цього тижня відбулася ще одна значима подія у культурному житті Мукачева. Викладач Мукачівського Гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ Іван Піров презентував свою нову, вже сьому книгу «Неколисана правда».

ВІДЕО ДНЯ

Соромно зізнаватися, але з Іваном Васильовичем я не був знайомий, тому побачивши афішу, відправився виправляти своє недопрацювання.

Завжди вважав, що презентація книжки – це сидячий перед аудиторією автор, декламуючий цитати зі свого нового творіння. Іван Піров цей стереотип зламав. Тут було усе – презентація автора на проекторі, виступи директора коледжу та редактора видавництва «Карпати»; гра на гітарі, музичні номери від вихованців коледжу. Але родзинкою стала інсценізація «Неколисаної правди».

Реклама

Серед ранніх творів є і збірки поезій, і дослідження про графа Шенборна. «Неколисана правда» – це повість надсучасна, надреалістична. Доля двох молодих людей, на якій побудована книга, така знайома кожній закарпатській родині, наче написана про кожного з нас, чи про наших знайомих. Можна звинуватити автора у занадто академічному викладенні тексту, особливо, що стосується вкладених в уста персонажів реплік. Вони настільки літературно «вилизані», що складно уявити, чи таку фразу можна почути від людини. Але ж чи може, чи має право викладач гуманітарно-педагогічного коледжу писати інакше?

За життєвими перипетіями, у які занурює героїв повісті автор, спостерігають два янголи – білий та чорний. Вони символізують Добро і Зло, і після кожної сцени філософськи коментують вчинки людей. Уважний читач зрештою розуміє, що все наше життя – вічна боротьба, злети і падіння. І кожному доведеться обирати свій шлях самостійно. Повість читається на одному диханні.

Реклама

Редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір розкрив секрет, що вже на стадії верстки знаходиться і наступна, восьма книга Івана Пірова. З нетерпінням чекатимемо наступної презентації.

Юрій Кравчук

Іван Піров зламав стереотипи презентуючи своє нове творіння (ФОТО) – 01
Реклама
Іван Піров зламав стереотипи презентуючи своє нове творіння (ФОТО) – 02
Іван Піров зламав стереотипи презентуючи своє нове творіння (ФОТО) – 03
Іван Піров зламав стереотипи презентуючи своє нове творіння (ФОТО) – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно