Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві циркову програму назвали "Україна в нас одна"!

В Мукачеві циркову програму назвали "Україна в нас одна"!
23 серпня 2011 року, з нагоди 20-річниці Незалежності України, біля входу до міського Будинку культури, відбудеться святкова естрадно-циркова програма «Україна в нас одна» за участі кращих народних...

23 серпня 2011 року, з нагоди 20-річниці Незалежності України, біля входу до міського Будинку культури, відбудеться святкова естрадно-циркова програма «Україна в нас одна» за участі кращих народних та зразкових колективів міського Будинку культури. Початок о 19.00 годині.

ВІДЕО ДНЯ

У програмі виступи:

- народного цирку «Дружба»/керівник – заслужений працівник культури України Р. Лаутнер/;

Реклама

- народного естрадного колективу «Диксиленд»/керівник – С.Перковський/;

- зразкової циркової студії /керівник – С.Гелле/;

Реклама

- зразкової естрадної студії /керівник – О. Сватанов/.

P.S. Багато років мені довелося працювати редактором різних видань і у різних регіонах України: на Прикарпатті, Луганщині, Житомирщині, а тепер - на рідному Закарпатті. Усюди на День Незалежності місцева влада змагається у масштабності проведень цього свята. Переважна більшість заходів проводиться так: місцеве управління культури примушують "показати усе, що у вас є". Квіти підносять усі працівники держустанов, і до усіх пам’ятників - навіть, якщо це постамент людині, яка навіть до України не має відношення, не те що до її Незалежності. Дійство виходить гротескним, масовим, ейфорійним. Після цього усі закриваються у кабінетах, начальник відділу культури нарізає ковбасу, і - святкують.

Для мене цей День Незалежності - найсумніший. Настільки залежними себе за 20 років не почували ні самі можновладці та держслужбовці, ні підприємці, ні пересічні українці. Час оголошувати жалобу за втраченою Незалежністю: іноземному флоту продовжили оренду, енергетична залежність росте разом з тарифами, журналістів знову почали переслідувати.

Реклама

Але сумувати не варто, ми, українці, звикли над усім сміятися. Деколи навіть перетворюючи усе на театр абсурду. Або на цирк. І вищенаведений анонс - це і є яскравий приклад абсурду державного Шапіто.  "Україна у нас одна" – хіба можна влучніше назвати циркову програму? Тільки треба в анонс внести одну поправочку: ця програма вже 20 років гастролює по Україні. Шкода тільки, що цирк їде далі, а клоуни залишаються...

Юрій Кравчук

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно