Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві змагалися юні піаністи області

В Мукачеві змагалися юні піаністи області
19 лютого 2011 року в концертному залі Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. Степана Мартона, проходив ІІІ обласний конкурс індивідуальних виконавців – учнів молодших класів фортепіанних...

19 лютого 2011 року в концертному залі Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. Степана Мартона, проходив ІІІ обласний конкурс індивідуальних виконавців – учнів молодших класів фортепіанних відділів шкіл естетичного виховання краю.

ВІДЕО ДНЯ

Приємне хвилювання 40 учасників, їх вчителів та гостей відчувалося в концертному залі школи. Всі ці учасники вже стали переможцями районних кущових змагань і отримали право взяти участь в обласному конкурсі. Начальник управління культури ЗОДА Юрій Федорович Глеба до початку конкурсу дав хорошу позитивну настанову учасникам. Адже ці зовсім ще юні піаністи варті похвали вже за те, що вони є виконавцями музики. Також наголосив про те, що учасникам конкурсу дуже поталанило в тім, що саме конкурс проходить в гарному місті Мукачево. Адже це, насамперед, зручне географічне розташування міста для приїзду учасників майже з усіх регіонів області, що в ДШМ №1 ім. С.Мартона добра база з прекрасним акустичним залом, відмінний рояль та високий рівень забезпечення організації проведення подібних мистецьких заходів. Та найголовніше – вона є Альма-матір'ю для багатьох всесвітньовідомих музикантів.

Протягом дня в школі звучала фортепіанна музика вітчизняних та зарубіжних композиторів-класиків.

Реклама

І ось настав час вердикту журі конкурсу під головуванням голови циклової комісії "Спеціальне фортепіано" Ужгородського державного музичного училища ім. Д.Задора Сокач Мар'яни Ернестівни. Прослухавши виконання конкурсних програм всіх учасників журі визначило і оголосило в залі в присутності щедрої на оплески публіки, батьків та викладачів переможців конкурсу, який проходив за двома категоріями: категорія – "А" /8-9 років/, категорія – "Б" /10-11 років/.

Начальник обласного управління культури Ю.Ф.Глеба подякував юним піаністам за високий рівень виконавської підготовки і вручив переможцям дипломи обласного управління культури та цінні подарунки.

Реклама

Директор Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім.С.Мартона Гавришко Н.Г. від імені спонсорів-любителів фортепіанної музики вручила цінні подарунки кращим викладачам шкіл естетичного виховання області, які підготували своїх учнів до переможних місць. Всі інші учасники конкурсу отримали дипломи управління культури за участь.

А також, за підтримки фонду мистецтва, який очолює Є.Ясинський разом із колишніми учнями відомої піаністки та викладачки УжДМУ ім.Д.Задора по класу фортепіано М.С. Валковської, які працюють в цьому ж закладі і концертують, заснували грошову премію ім. М.С.Валковської. Вперше ця відзнака була вручена учасникам цього конкурсу за виконавську майстерність учениці Мукачівської ДШМ №1 ім. С.Мартона – Чічеровій Тетяні і учениці Ужгородської ДШМ – Кормош Романі та їх викладачам за викладацьку майстерність Гарній Л.Ф. і Щербатій О.Ф.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно