Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • «Піккардійська терція» відзначить своє повноліття в Ужгороді та Мукачеві

«Піккардійська терція» відзначить своє повноліття в Ужгороді та Мукачеві

«Піккардійська терція» відзначить своє повноліття в Ужгороді та Мукачеві
Черговий раз «піккардійці» відвідають Закарпаття 1—2 грудня. Нагадаємо, що вперше гурт із сольною програмою завітав до Ужгорода в минулому році. Тоді «Піккардійська терція» презентувала ужгородцям...

Черговий раз «піккардійці» відвідають Закарпаття 1—2 грудня.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, що вперше гурт із сольною програмою завітав до Ужгорода в минулому році. Тоді «Піккардійська терція» презентувала ужгородцям свій альбом «Етюди». Парадокс полягав у тому, що перше знайомство «піккардійців» із закарпатськими шанувальниками відбулося через 17 років після створення львівської вокальної формації. На першому концерті в Ужгороді художній керівник «піккардійців» Володимир Якимець жартома зазначив: «Якби ми знали, що ви нас так чекали, то приїхали би значно раніше». Власне, гурт своє слово тримає, за кілька місяців відбувся ще один концерт в Ужгороді, такий же незабутній, такий же щирий... Згадуються слова тенора Андрія Капраля: «Наша творчість, як хороше вино, з часом стає лише кращою».

Цього разу вокальна формація презентує закарпатцям повністю нову програму з символічною назвою «18». У рамках святкування свого творчого повноліття музиканти вирушають у тур Україною та Польщею. Але це не єдина новина «піккардійців». У цьому році вокальна формація випустила свій перший DVD із записом концерту у Львівській опері. Також нещодавно завершилася робота «Терції» з дуже цікавим львівським режисером Тарасом Химичем. «Піккардійці» виконували саундтрек до його фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939—1941». А загалом за плечима хлопців 10 альбомів, звання володарів найвищої державної нагороди в Україні у сфері культури — Шевченківської премії та безліч концертів у різних країнах світу, а попереду ще чимало проектів і планів, зокрема наразі львівська вокальна формація береже творчі сили для святкування 20-річчя, яке припадає на «футбольний» 2012 рік.

Реклама

Крім того, в особистому житті «піккардійців» теж відбулися позитивні зрушення — хлопці нарешті одружили затятого холостяка, художнього керівника вокальної формації, одного з засновників «Піккардійської терції», 36-річного Володимира Якимця. Як повідомляє газета «Високий замок», обраницею «піккардійця» стала корінна львів’янка Віра — бухгалтер за фахом. Іміджем затятого холостяка Володимир Якимець славився багато років, пояснюючи свою позицію так: «Одруження не повинно бути вимушеним. Цього потрібно хотіти. Я хотів одружитися з Вірою — жінкою, з якою мені добре». Як не дивно, але перше знайомство з майбутньою дружиною у Володимира відбулося за кулісами... «Після виступу спільні знайомі представили мені милу дівчину Віру. Ми приємно поспілкувалися, але при прощанні навіть не обмінялися телефонами. Долю наших майбутніх стосунків вирішила наступна зустріч. Вона також відбулася за кулісами. Ми з Вірою розмовляли кілька годин поспіль. І в обох було враження, що знаємо одне одного дуже давно. З такого усвідомлення й розпочався наш роман...», — пояснює художній керівник «Піккардійської терції».

Повертаючись до дійства, запланованого на 1 грудня в Ужгороді, зважаючи на любов «піккардійців» до експериментів та приємних сюрпризів, а також знаючи про дружні зв’язки «Терції» з Ужгородським академічним хором «Кантус», є вірогідність того, що, можливо, ці два музичні кити презентують закарпатцям щось несподіване... Але щоб достовірно дізнатися про це, потрібно неодмінно бути в залі облмуздрамтеатру в день концерту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно