Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорець з мукачівським корінням в свої 78 творить шедеври мистецтва

Угорець з мукачівським корінням в свої 78 творить шедеври мистецтва
Степан Уйфалуші — людина на Закарпатті відома. Він закінчив Мукачівське педагогічне училище та Одеський...

Степан Уйфалуші — людина на Закарпатті відома. Він закінчив Мукачівське педагогічне училище та Одеський університет по спеціальності географія. Свого часу був він і лектором, і директор школи, і заступником завідуючого ОБЛВНО. Але малювання завжди займало певну нішу в житті художника-аматора. Пристрасть до малювання зародилася ще в дитинстві і не покинула його до сьогодні.

ВІДЕО ДНЯ

У 1995 році Степан Людвігович виїхав до Угорщини де й проживає до сьогоднішніх днів. І тільки тепер, після виходу на пенсію, ця талановита людина може віддати вільний час своїй душі…картинам! Пейзаж –улюблена тема цього статечного і тактовного чоловіка з добрими очима. І проживання за кордоном не заважає Степану Уйфолуші зображувати гори, полонини, села Закарпатської області та улюблене місто Берегово, де він провів більшу частину свого життя, і з яким у нього пов’язане море спогадів та емоцій. За останні роки Степан Людвігович організував велику кількість художніх виставок у містах Бейкешчаба, Орошгаза,Дуно Фолд Вар, Будапешті та рідному місті Берегово. Також мав персональну виставку яка була приручена річниці відкриття почесного консульства України у місті Сегед. На цю виставку завітали консули міст Ізраїлю та Туреччини. Багато його картин можна зустріти в Америці, Словенії, Сербії та Німеччині.

Степан Людвігович вміє не тільки споглядати і цінувати гарне, а й переносити це на полотно. І в свої 78 років він досі залишається поважною людиною, люблячим батьком, та, головне, художником!

Джерело: Газета "РІО"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно