Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті відкриють Центр розвитку польсько-української культури

На Закарпатті відкриють Центр розвитку польсько-української культури

Активна співпраця з європейськими партнерами створює нові можливості для взаємного розвитку та промоції сфери культури. У цьому переконаний заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, вже цієї п’ятниці, 14 травня, в Ужгороді відбудеться міжнародна зустріч «Спільна історико-культурна спадщина українсько-польського прикордоння», яка триватиме два дні. У її межах у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв відкриють Центр розвитку польсько-української культури.

«Сучасний хаб стане справжнім осередком двох історій та культур. Це важливий крок у формуванні спільного українсько-польського мистецького середовища», – зауважив заступник голови Закарпатської ОДА.

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді відкрили нову міні-скульптурку

У програмі зустрічі – презентація результатів проєкту «Дві культури, одна Європа», обговорення сучасного стану й перспектив подальшого розвитку транскордонного співробітництва у сфері збереження історико-культурної спадщини Закарпаття та Люблінщини і т. д.

Реклама

Учасники заходу зможуть ознайомитися з об’єктами історико-культурної спадщини на території Закарпатської області, що межує з Польщею. А також подивитися на великі сцені театру виставу-казку «Пес, який зірвався з ланцюга».

Проєкт «Дві культури, одна Європа» у межах Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» на 2014 – 2020 рр. реалізують ГО «Міжрегіональний центр транскордонної співпраці», Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв у співпраці з Асоціацією «Інститут пам’яті та спадщини транскордоння» (м. Люблін).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно