Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді з’явилась нова мініскульптурка

В Ужгороді з’явилась нова мініскульптурка

В обласному центрі Закарпаття з’явилася мініскульптурка, яка розповідає сама про себе. Присвячена вона Баффало Біллу – шоумену, військовому, актору та народному герою США.

ВІДЕО ДНЯ

Оселилася мінікомпозиція на Київській Набережній, неподалік транспортного мосту ім. Масарика.

Відкриття відбулося у понеділок, 5 липня, за участі представників обласної та міської влади, чиновників, туризмознавців та екскурсоводів. Оживила й перенесла у бронзу відомого на весь світ артиста талановита скульпторка Емма Чорба.

Реклама
Читайте також:
У Берегові встановили першу міні-скульптурку

«Заговорити» Баффало Біллу допоміг актор Ужгородського лялькового театру Микола Карпенко. За допомогою QR-коду на смартфоні можна відкрити й послухати захопливу історію Баффало Білла, який «розмовляє» українською та рідною англійською. Відтак, й іноземний турист зможе почерпнути цікаву інформацію з історії Ужгорода.

Реклама

– Скульптурка увіковічує подію, що відбулася в Ужгороді 27 червня 1906 року, – виступ всесвітньо відомого американського колективу «Дикий Захід» на чолі з Вільямом Фредеріком Коді на прізвисько «Баффало Білл», – розповідає історик Ігор Прохненко. – Покази, аналогічні до показів європейського турне Баффало Білла в містах Лондон, Париж, Відень та інших. У грандіозному шоу тоді взяло участь близько 1300 людей та тварин. Відбулося це на торговій площі (ймовірно, нинішня пл. Богдана Хмельницького), містяни зібралися, аби на власні очі побачити справжніх ковбоїв, індіанців, різноманітні атракції, родео, військові танці, змагання в стрільбі тощо. Після європейських столиць відвідини Ужгорода «Диким Заходом Баффало Білла» стали справжньою сенсацією. А за всю історію міста це була наймасштабніша атракція.

У свою чергу туризмознавці наголошують на тому, що відкриття нових мініскульптурок підвищують туристичну привабливість Ужгорода й Закарпаття. Адже такі вуличні мініскульптурки не тільки привертають увагу до тієї чи іншої історичної постаті, але ще раз доводять, що цікаве – поруч.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно