Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Штефаньо Валентин Павлович

Штефаньо Валентин Павлович

Відомий український кондитер, викладач міжнародної кондитерської школи DJF, засновник бренду «Valentin & Valentina Shtefanyo»

Народився 27 вересня 1978 року в місті Ужгород. У 1991 році закінчив курси кухара-кондитера в одному з місцевих навчальних закладів.

ВІДЕО ДНЯ

1993 закінчив Ужгородську ЗОШ № 8. 1998 закінчив Ужгородське професійне училище торгівлі та технологій харчування за спеціальність кухар-кондитер.

У 2009 році заснував торгову марку «V&V Shtefanyo».

Реклама

У 2010 році отримав диплом переможця у номінації «Торгова марка 2010» серед закарпатських брендів.

Також у 2010 році разом зі своєю сестрою розробив ексклюзивну рецептуру і запустив у виробництво торт «Ужгород», який став візитівкою міста.

Реклама

У червні 2014 року відкрив першу унікальну кондитерську-цукерню в Ужгороді «V&V Shtefanyo».

У листопаді 2017 року відкрив кондитерський бутік «V&V Shtefanyo — Fekete Sas».

Відомі кондитерські досягнення:

Реклама
  • У 2009 році шоколадна писанка Валентина Штефаньо потрапила до «Книги рекордів України». На її створення автор витратив 22,5 кг французького шоколаду. Писанка була розписана білим шоколадом.
  • У 2010 році, на річницю смерті відомого співака Майкла Джексона, кондитер виготовив його величезний шоколадний портрет. На створення картини було використано 34 кг шоколаду.
  • У 2015 році Валентин створив найбільший меблевий набір з шоколаду в Закарпатті.
  • У 2018 році до Новорічних свят кондитер створив шоколадну ялинку, висота якої була більше 1 метру. На створення ялинки було використано 15 кг шоколаду. Збирати солодке дерево допомагали діти українських військових.
  • 2018 Валентин Штефаньо на Віденському балу, який був проведений у мерії Києва, створив авторський шедевр — дерево з шоколаду. На цей мистецький витвір витратили 15 кілограмів шоколаду, а дістався він одному з гостей на благодійному аукціоні.
  • У 2019 році до Новорічно-різдвяних свят створив із шоколаду скульптуру «Чотири сезони», яка має вигляд сакури в снігу.

Одружений. Має двох дітей — доньку та сина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно