Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Національний банк змінив правила купівлі валюти

Національний банк змінив правила купівлі валюти

В Україні Національний банк змінив правила покупки валюти. Серед іншого дозволили купувати долари по безналу. Тобто щоб купити 1 тис. доларів тепер не обов’язково приносити з собою еквівалент цієї суми в гривнях, достатньо сплатити покупку картою.

ВІДЕО ДНЯ

Як пише видання Фокус, це випливає з постанови НБУ №62. Також у відомстві дозволили інвестувати в закордонні акції через українського брокера. Ліміт на рік змінять не стали, він становить 200 тис. євро. А ось для звичайних українців правила значно спростили.

Читайте також:
В Україні змінять правила купівлі долара
Реклама

"Людям тепер необов’язково подавати в касу банку пачки готівкової гривні, можна провести операцію за допомогою банківської карти через термінал в касі. Також можна продати безготівкову валюту з подальшим зарахуванням коштів у гривні на свій картковий рахунок", – йдеться в матеріалі.

Відзначимо, до цього кроки з лібералізації валютного ринку ухвалювались протягом декількох років. Поступово українцям дають можливість купувати долари без жорсткого контролю.

Реклама

"Дозвіл фізичним особам купувати готівкову іноземну валюту за безготівкову національну валюту є логічним продовженням політики лібералізації. Це надасть клієнтам більше зручностей. Раніше здійснення подібної операції проходило в дві ітерації (наприклад, купівля безготівкової іноземної валюти за безготівкову національну валюту з подальшим зняттям готівкової валюти з поточного рахунки), після впровадження змін – в одну. Виграш як для клієнта, так і для банку полягає в скороченні часу обслуговування", – розповідає Марина Ревуцька, заступниця директора роздрібного бізнесу Ощадбанку.

Раніше видання розповідало, як може змінитися курс долара.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно