Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Відомо, скільки угод купівлі-продажу сільгоспземлі уклали на Закарпатті з моменту запуску ринку землі

Відомо, скільки угод купівлі-продажу сільгоспземлі уклали на Закарпатті з моменту запуску ринку землі

Відомо, скільки угод купівлі-продажу сільгоспземлі уклали на Закарпатті з моменту запуску ринку землі

В Україні уклали 4 116 земельних угод станом на 6 серпня. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства аграрної політики.

ВІДЕО ДНЯ

Яким ринок землі є на Закарпатті, за якою ціною можна продати свою земельну ділянку сільськогосподарського призначення і на яких умовах, – розповів в ефірі програми "Сьогодні.Головне" на UA: Закарпаття в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Мирослав Васьків.

Сімдесят сім угод купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення уклали на Закарпатті з моменту запуску ринку землі. Їхня загальна площа – 89 гектарів.

Реклама
Читайте також:
Ринок землі 2021: у Верховній Раді ухвалили земельний закон

Мирослав Васьків каже: "Досить мала ціна, тому люди притримують свої ділянки. Думаю, коли прийде другий етап реформи, ціна зросте і люди продаватимуть землі".

Реклама

"На Закарпатті малоземелля, багато земель сільськогосподарського призначення нема – половину займають ліси. Тому, різниться ціна. В центральній Україні чорноземи та степи, рілля. З 1 млн 275 тисяч гектарів, лише 36,8% – землі сільськогосподарського призначення, з них 32% – паї", – розповів в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області.

Мирослав Васьків розповів, що на вартість землі впливає місце розташування земельних ділянок, якість грунтів. За його словами, Закарпатська, Київська та Одеська область мають одну із найвищих цін на землю.

"Ціна непогана тому, що є попит. Земельні ділянки продаються за мінімальні ціни, тому, поки що по Україні не така велика ціна. Ми працюємо лише один місяць, і за місяць досить непогані показники область показала", – каже Мирослав Васьків.

Реклама

За його словами, на Закарпатті попит на землі будуть в Мукачівському, Берегівському, Ужгородському та Виноградівському районах за старим адміністративно-територіальним поділом. Там переважно більшість паїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно