Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Газовий "сюрприз": деяких українців переводять на більш дорогий тариф

Газовий "сюрприз": деяких українців переводять на більш дорогий тариф

Тариф на газ для деяких українців може стати непідйомним. А все через "сюрприз", який очікує на близько мільйона домогосподарств.

ВІДЕО ДНЯ

ЗМІ рясніють новинами, що споживачів без будь-яких повідомлень переводять на більш високі тарифи на газопостачання. Відповідно, у людей з’являються нові борги. Українці бідкаються, що їх переводять без підписання з їхньої сторони жодних документів на "постачальника останньої надії". А в останнього ціна газу сягає аж 12 гривень за кубометр. Мотивують це тим, що попередній постачальник блакитного палива був "не в змозі здійснити поставки".

Читайте також:
З 1 жовтня діятиме новий тариф на електроенергію
Реклама

Проблемність ситуації в тому, за словами людей, що старий постачальник не повідомив завчасно про свою неспроможність качати газ. А у нового – дуже високий тариф на газ.

Ще одна проблема – це нові борги. Оскільки споживачі не знають про переведення на новий тариф, відповідно може накопичуватись грошова заборгованість. Частково проблему могло б вирішити завчасне попередження і тоді українці могли б оперативно змінити постачальника, але компанії зачасту цього не роблять. Навіть не розміщують інформацію на власних сайтах.

Реклама

Щоб не перейти на високі тарифи, потрібно постійно стежити за ситуацією у свого постачальника та перевірити, уклав він контракт з «Нафтогазом» і чи отримає газ за низькими тарифами.

24 вересня прем’єр Шмигаль повідомив, що тариф на газ для населення залишиться незмінним і ті, хто уклав річний контракт, отримуватимуть його за ціною меншою за 8 гривень за кубометр. Ця ціна не залежатиме від коливань на біржах чи хабах. Термін дії тарифу – до кінця квітня 2022 року, тобто протягом усього опалювального періоду.

Раніше видання вже звертало увагу на те, що українців переводять на нові тарифи на газ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно