Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські роми розповіли, що заробляють близько 30 тисяч на місяць

Закарпатські роми розповіли, що заробляють близько 30 тисяч на місяць

Кілька ромів із Закарпаття поїхали у Рівне та оселились на березі Усті. Декілька тижнів тому місцеві помітили намети. Цим неабияк стурбовані місцеві. Адже раніше на цьому місці було місце, де люди відпочивали або гуляли із дітьми.

ВІДЕО ДНЯ

За словами місцевих, останнім часом фіксували факти крадіжок. Тому й почали переживати. Але стверджувати, що роми вчинили злочин теж не можуть. Журналісти місцевого телеканалу вирішили поспілуватися із людьми, які живуть в цих наметах.

Медійників зустрічали агресивно, з лайкою, погрозами, навіть діти почали кидатися гілками та камінням. Але згодом, роми підпустили їх ближче та навіть розповіли про умови в яких змушені жити.

Реклама
Читайте також:
Як роми Закарпаття своє життя облаштовують

Роми розповіли, що живуть тут місяць, самі приїхали із Закарпаття заробляти.

Реклама

Чоловік не хоче показувати своє обличчя, але заробітку не приховує. Каже, в Рівному вдається заробляти близько 30 тисяч гривень на місяць. А це, до речі, п’ять мінімальних зарплат. Попри це, роми живуть на вулиці, у наметах. Адже пояснюють, квартири їм здавати відмовляються, саме через національність. Пояснюють, жити в таких умовах вимушені.

Роми кажуть, хочуть, аби міський голова якось посприяв у пошуку житла.

Обіцяють вчасно платити і дотримуватися порядку. Але кажуть, наврядчи хтось захоче здавати їм в оренду житло. Журналісти звернулися за коментарем у міську раду. Відповіли, що переселення ромів не в їхній компетенції. Пояснили, займаються лише дітьми.

Реклама

Окрім житлового питання, в ромів є ще й проблема з роботою. Офіційно на роботу не хоче брати ніхто. Хоча, чоловік з яким журналісти спілкувалися каже, вони мають паспорти та інші документи. Сюди він приїхав із дружиною та трьома дітьми. Із ними інші роми, також з малечею. Поки батьки заробляють, діти в школу ходити не можуть. Бо вчаться на Закарпатті. Проте, роми кажуть, хочуть іншого життя. Але для цього перш за все повинна припинитися дискримінація.

 Більш розлого – у відеосюжеті телеканалу "Рівне 1".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно