Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на газ перевищила 30 гривень: постачальники встановили тарифи на жовтень

Ціна на газ перевищила 30 гривень: постачальники встановили тарифи на жовтень
Ціна на газ у жовтні рекордно зросла. Газопостачальні компанії опублікували тарифи на газ.

Газопостачальні компанії України оприлюднили місячні ціни на газ для населення. У жовтні ціни різко зросли, проте річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими.

ВІДЕО ДНЯ

Місячні ціни, які компанії пропонують на жовтень, іноді перевищують 30 гривень за кубометр. Зокрема, "Київгазенерджи" продає газ по 30,50 гривень за кубометр. У вересні тариф цієї компанії був на рівні 19,80 в серпні – 15,76 гривень за кубометр.

Висока ціна газу і в інших постачальників :"ТАС Енергія країни" пропонує газ по 30,06 гривень (у вересні 20,96 гривень за кубометр).

Реклама
Читайте також:
Ціна на газ у жовтні: "Нафтогаз" введе новий тариф

Деякі компанії пропонують газ на місяць значно дешевше. Місячний тариф – YASNO у Києві, Дніпрі та Донецькій області становить 12 гривень за кубометр на жовтень. "Полтавагаз збут" пропонує тариф на рівні 19,80 гривень. "Галнафтогаз" зберіг місячний тариф на жовтень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

Реклама

Однак більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом "Твій Газзбут", на які припадає значна частина ринку. Серед них і "Закарпатгаз Збут". Не пропонує місячний тариф і "Нафтогаз України".

Тим часом, базові річні фіксовані ціни на газ, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК "Нафтогаз України" – 7,96 гривень за кубометр.

Нагадаємо, наприкінці квітня постачальники газу для населення оприлюднили свої річні тарифи, які діятимуть з 1 травня 2021 року. Ціни на газ склали близько 8 гривень за кубометр і вище. Постачальники не мають права підвищувати ці тарифи до травня 2022 року.

Реклама

Зазначимо, що з 1 жовтня в Україні змінилися тарифи на світло.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно