Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українці масово скаржаться на завищені платіжки на газ

Українці масово скаржаться на завищені платіжки на газ
В Україні різко збільшилася кількість скарг на неправильний розрахунок споживання газу. Облгази ігнорують передані показання лічильників.

Ціна на газ продовжує неприємно дивувати українців. До того ж, в Україні різко збільшилася кількість скарг на неправильний розрахунок споживання газу. Облгази ігнорують передані показання лічильників і надсилають платіжки з роздутими цифрами. Це може стати підставою, щоб у майбутньому збільшити і розмір абонплати (плата за доставку), яка залежить від того, скільки кубів ви використовували.

ВІДЕО ДНЯ

Як пише "Газправда", в їхній консультаційний центр почали масово надходити скарги від українців. Нібито облгази стверджують, що не отримали покази лічильників і тому рахували платіжки за нормативом. За правилами передавати показання потрібно до 6 числа кожного місяця.

Фахівці видання припустили: роблять це для того, щоб потім штучно збільшити обсяги споживання і добитися великих доходів від абонплати на газ. Зазначимо, облгаз займається розрахунком сум у платіжках, однак зібрані гроші отримують газзбути (вони продають газ).

Реклама
Читайте також:
Ціна на газ перевищила 30 гривень: постачальники встановили тарифи на жовтень

Сам облгаз заробляє на абонплаті. І розмір цієї абонплати безпосередньо залежить від того, скільки в середньому використовує кубів сім’я. Зростає споживання, збільшуються і суми в платіжках. Логіка проста: чим більше вам доставляють, тим дорожче коштує доставка.

Реклама

Що робити, якщо завищили суми в платіжках?

Перше – зверніться в облгаз, повторно передайте показання (іноді просять надіслати фотографію лічильника).

Друге – якщо суми в платіжках не перерахували, напишіть письмове звернення, вимагайте, щоб до вас додому прийшли і перевірили показання лічильників.

Третє – якщо облгаз все одно відмовляється здійснювати перерахунок, необхідно написати скаргу в Нацкомісію з питань електроенергії і комунальних послуг (НКРЕКП).

Реклама

Справа в тому, що всі облгази отримують у НКРЕКП ліцензію на свою діяльність. І в цій ліцензії є умови роботи, які забороняють завищувати обсяги споживання. Якщо облгаз продовжить порушувати і в комісії зможуть зібрати докази, підприємство ризикує заплатити штраф.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно