Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Робота в Польщі: в країні дефіцит українських заробітчан

Робота в Польщі: в країні дефіцит українських заробітчан
Робота в Польщі останнім часом не надто приваблює українських заробітчан. Найчастіше заробітчани вибирають роботу в Німеччині, Чехії, Угорщині.

Робота в Польщі останнім часом не надто приваблює заробітчан із України. Найчастіше українські заробітчани вибирають роботу в Німеччині, роботу в Чехії або в Угорщині. Дефіцит працівників у Польщі поставив під загрозу збирання яблук. Причиною такої ситуації стала пандемія коронавірусу, яка призвела до того, що на сільгоспроботи стало приїжджати менше сезонних працівників.

ВІДЕО ДНЯ

Заробітчани, серед яких найбільше українців, відмовляються їхати на роботу в Польщу через необхідність проходити карантин і проблеми з перетином кордону. З такою ж проблемою зіткнулися у Великобританії.

При цьому оклади таким працівникам вже підвищили до такої міри, що експерти говорять: саме збирання яблук не має вже ніякого економічного сенсу.

Реклама

Водночас люди, які приїжджають, влаштовуються на інші, більш високооплачувані спеціальності або ж їдуть на заробітки в інші країни. Найчастіше вибирають роботу в Німеччині, Чехії, Угорщині.

Читайте також:
Робота в Німеччині: кому із заробітчан платять понад 50 тисяч
Реклама

Генеральний директор GremiPersonal Томаш Богдевіч зазначив, що 2021-й став шансом для багатьох сфер повернутися до результатів, які досягли до пандемії. За його словами, це особливо помітно за 4 кварталом, він характеризується найвищим рівнем промислового виробництва.

"Пандемія дала можливість польським підприємцям затримати робочих із України більш ніж на 3 місяці. Однак ослаблення обмежень призводить до їхньої подальшої міграції в більш багаті європейські країни", – заявив Богдевіч.

Як пише The Telegraph, в 2021-му в Великобританії спостерігається серйозна нестача збирачів фруктів. Зазвичай їх число поповнюють працівники зі Східної Європи, однак через брексіт і пандемію бажаючих стало менше.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно