Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Частину вже розмитнених євроблях конфіскують: від кого заберуть авто та чому

Частину вже розмитнених євроблях конфіскують: від кого заберуть авто та чому
Фото: Авто24
Розмитнення авто 2021 – розповідаємо, як уникнути великої проблеми, яка може призвести до конфіскації автомобіля.

Розмитнення авто отримало новий несподіваний поворот: від частини автомобілістів можуть забирати транспортні засоби. Розповідаємо, чому так та хто ризикує залишитись без авто.

ВІДЕО ДНЯ

Автовласники стикаються з проблемою вже після розмитнення авто. Як повідомляє видання UBR, проблема виникає на етапі постановки авто на облік, тобто вже після етапу розмитнення. Неприємна ситуація може виникнути в тому випадку, якщо під час експертної перевірки виявлять пошкоджений або відсутній VIN-код.

Автоюрист Іван Казачук зазначає, що у разі виникнення такої ситуації автівка підлягає вилученню прямо під час експертизи в сервісних центрах МВС.

Реклама
Читайте також:
Названо ТОП-5 розмитнених автомобілів в Україні

Дана проблема виникає тому, що українці могли купити в ЄС старі авто і часто з пошкодженими VIN-кодами. Є випадки, коли VIN-код на кузові може пошкодити корозія, але найчастіше це роблять умисно, щоб приховати небажану «історію» машини.

Реклама

Експерт радить робити самостійну перевірку VIN-коду ще до зняття автівки з обліку. Потрібно переглянути цілісність номера, чи співпадають всі букви та цифри із тими, які вписані в техпаспорті, чи не пошкоджений номер іржею, яка може завадити експерту МРЕВ перевірити цей номер.

У тому випадку, якщо VIN-код був умисно пошкоджений, правоохоронці порушать кримінальну справу.

Якщо відповідні порушення було знайдено, то гроші після вилучення машини не повернуть автовласнику.

Реклама

"Найчастіше факти критичних пошкоджень VIN-номера виявляються вже в сервісних центрах, коли пізно що-небудь робити", – говорить експерт.

"Якщо було втручання і VIN-код підроблений, тут основним завданням буде довести, що це зробив не нинішній власник, і що він лише став жертвою ситуації, оскільки купив машину вважаючи, що вона легальна. Від штрафу в 170 тис.грн власник "євробляхи" в даному випадку застрахований, тому що це штраф за те, що автомобіль не був розмитнений. А тут виходить така ситуація, що людина розмитнилася, але потім не змогла поставити машину на облік через такі ось моменти по VIN-номеру", – підкреслює експерт.

Раніше видання розповідало, що на власників автівок із єврономерами чекає "чорний" період. Вже в листопаді власників нерозмитнених авто почнуть штрафувати на суму до 170 тисяч гривень. А тим, хто не заплатить, заарештують рахунки і майно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно